Çaybaşı’nda coşkulu şenlik

Çorum'un Oğuzlar ve Dodurga ilçeleri arasında bulunan Çaybaşı Yaylası'nda yapılan Çaybaşı Yayla...

13 Mayıs 2015 Çarşamba 10:23
 Çaybaşı’nda coşkulu şenlik


Çorum'un Oğuzlar ve Dodurga ilçeleri arasında bulunan Çaybaşı Yaylası'nda yapılan Çaybaşı Yayla Şenliği yoğun bir katılımla, coşku içerisinde gerçekleşti.


Dodurga ilçesine bağlı Dikenli ve Kirenci köylüleri tarafından kurulan Dikenli ve Kirenci Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ve bu yıl birincisi yapılan şenlik saat 10.00'da başladı. Şenlikte sanatçılar Engin Nurşani, Kadir Elifbaş, Nergiz Ay, Rasim Kopar ve Çiçek Erdemir sahne aldı. Şenlik, gazeteci Servet Seyfettin Mete’nin sunumunda gerçekleştirildi.


Şenliğe; AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı, Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı, Laçin Kaymakamı Mehmet Erdem, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, CHP Milletvekili Adayı Muharrem Bozdoğan, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, MHP Milletvekili Adayı Aybüke Topcubaşı Ekici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Genel Sekreter Yardımcısı Recep Çıplak, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bayrak, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Adem Oğuzhan Kaya, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Tatlısu, Mustafa Çatar, AK Parti Dodurga İlçe Başkanı Abdullah Uysal, Oğuzlar CHP İlçe Başkanı Osman Güllü, Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek, Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak, Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Özkan Şanal, Dedesli Ovası Dernek Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, çok sayıda siyasi, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.


Şenlikte sırasıyla Dernek Başkanı Lütfü Kabakdere, Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmacı ile Ak Parti Milletvekili Cahit Bağcı, birer konuşma yaptılar. Konuşmasında bir değerlendirme yapan Milletvekili Cahit Bağcı, "Dedesli ne ise Dodurga da odur. Bu topraklar Oğuzların ve boylarının, Türkmenlerin yurt tuttuğu ve bin yıldır kardeşçe yaşadığı topraklar. Birlik ve kardeşliğimizi koruduğumuz, aramıza ekilmeye çalışılan ayrılık tohumları yeşermediği sürece bize kimsenin gücü yetmez" dedi.


KOÇ İHALESİ


Şenlikte birde koç ihalesi yapılarak şenliğin ağası belirlendi. 7 kişinin çekiştiği ağalık yarışmasında koç'a son olarak 3 bin TL veren Ekrem Kömürcü, bu yıl ilki yapılan Çaybaşı Şenliklerinin ağası oldu.


NURŞAHI SÜPRİZİ


Yaklaşık 1 ay önce tarihi belirlenen Çaybaşı Şenliğinde büyük birde sürpriz yaşandı. Özelikle bölgede büyük bir hayran kitlesi bulunan ünlü türkücü Engin Nurşani, şenlikte sürpriz bir şekilde sahne aldı. Şenlikten bir gün önce Çorum'da bir eğlence merkezinde sahneye çıkan Nurşani, şenlik yönetimi ve bölge halkının girişimleri ile şenlik programına dahil edildi. Vatandaşlar saatlerce sahnede kalan Engin Nurşani'ye büyük ilgi gösterdiler.


Şenlik sırasında Milletvekili Bağcı ve diğer protokol üyeleri el ele halay çekti. Renkli görüntülere sahne olan şenlik, coşkulu geçti.




Son Güncelleme: 13.05.2015 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.