Cengiz Aytmatov mutlaka okunmalı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi'nde Cengiz Aytmatov'un Toprak Ana isimli eseri tanıtıldı

27 Aralık 2017 Çarşamba 00:30
Cengiz Aytmatov mutlaka okunmalı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi’nin bu hafta kitap tanıtım programında Osmancık İMKB Metem Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İlyas Sal, Cengiz Aytmatov'un Toprak Ana isimli eserini tanıttı.

İlyas Sal, seminere Cengiz Aytmatov'un hayatı ile ilgili bilgiler vererek başladı. Kırgız edebiyatından başlayarak Rus edebiyatı ve daha sonra dünya edebiyatında başarıya koşmuş olan Cengiz Aytmatov'un eserlerinin mutlaka okunması gerektiğini belirtti.

‘Toprak Ana, bir Kırgız köyünde savaşta üç oğlunu ve eşini, ardından gelinini kaybeden ve yapayalnız kalan bir ananın toprağı ile dertleşmesini konu edinen bir kitaptır’ diye sözlerine devam eden İlyas Sal, kitaptaki bakış açıları, kullanılan anlatım türleri ve kahramanların özellikleri hakkında geniş bilgiler verdi.

Kitabın ana fikrinin insanların doğaya ve toprağa sahip çıktıkça toprağın onların rızkını vereceği olduğunu belirten İlyas Sal, “Kitabı okuduğunuz sırada, Aytmatov'un güçlü kaleminden dökülmüş harika satırlara şahit oluyorsunuz. Yazar, Toprak Ana romanında savaş zamanı insanların yaşadığı tüm sıkıntıları, cephede kaybedilenlere duyulan acıları, insanı perişan eden ayrılıkları akıcı bir dille anlatmış. Umudu yeşertmenin peşinde olmuş. İşte bütün bunları okurken kelimelerin içerisinde kendinizi bulacak ve kitabı okurken elinizden düşüremeyeceksiniz.' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.