Ceylan da Özbekistan’da

AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Başkan Gül ile birlikte Özbekistan'a gitti.

18 Ekim 2018 Perşembe 21:42
Ceylan da Özbekistan’da

AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve alaca Belediye Başkanı Muhamet Eyvaz ile birlikte Özbekistan programına katıldı.a

Türkiye Belediyeler Birliği’nin de paydaş olduğu Sosyal Bilimler Kongresi Özbekistan’da başladı.

Yerel yöneticiler, akademisyenler ve siyasetin temsilcilerinin katıldığı kongre 5 gün sürecek. Programa Milletvekili Ceylan, Başkan Gül ve Başkan Yardımcısı Candan ile Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz da katıldı.

Konuya ilişkin İHA'da yer alan habere göre, 17-21 Ekim 2018 tarihleri arasında medeniyetimizin kadim şehri ve sosyal bilimciler için bir laboratuvar konumunda olan Buhara’da Turkish Studies Dergisi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi ve Buhara Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek olan 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi gerçekleştiriliyor.

Prof. Dr. Mustafa Şentop’un Onursal Başkan olduğu kongrede Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Necip Fazıl Kurt, Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Prof. Dr. Abduqobil A. Tulaganov düzenleme kurulu başkanı oldu.

Kongre İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Çorum Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA, Özbekistan Büyükelçiliği ana destekçi durumunda ayrıca diğer bazı kamu kuruluşları işbirliği içinde Buhara’da Buhara Üniversitesi kampus alanında düzenleniyor.

Kongrenin Onur Konuşmacısı TİKA’nın destek ve katkılarıyla dünyaca ünlü Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar olurken, açılış sunumunu Prof. Dr. Ümit Meriç yaptı. Kongre açılışından sonra Prof. Dr. Aziz Sancar’a Buhara devlet üniversitesi fahri doktora takdim edildi.

Kongrede Almanya, Özbekistan, KKTC, Makedonya, Pakistan, Güney Kore, Kazakistan ve Kırgızistan’dan 310 Akademisyen, 8 alt sempozyumda 348 bildiri ve toplamda 400 kişilik katılımcı listesiyle kongre icra edilecek.

Kongre hakkında bilgi veren Genel Koordinatör Doç. Dr. Özcan Güngör, “Buhara ve çevresinin kültürümüzde ve bilimsel çalışmalarımız üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak ve kongreye katılacak olan bilim adamlarının Özbekistan’ın tarihi, kültürel ve dinî mekânlarını görmek suretiyle kendi alanlarına ilişkin yeni bakış açıları oluşturabilmeleri hedeflenmektedir. Kongrenin birinci aşamasında kabul edilen bildirilerin sunumu yapılacaktır. İkinci aşamasında Buhara ve Semerkant’ın tarihi ve kutsal mekânları ziyaret edilecektir. Üçüncü aşamada ise kongrede sunulan bildirilerin tam metinlerini, kongre ve bölge resimlerini içeren bir kitap hazırlanarak ve uluslararası indeksler tarafından taranan dergilerde özel sayı olarak hem basılı hem internet ortamında ilgililerin dikkatine sunulacaktır” dedi.

Öte yandan Milletvekili Ceylan ve Gül, Özbekistan’dan bugün yaptıkları paylaşımda, “İmam Buhari'nin, İmam Maturidi'nin, Uluğ Bey'in, Ali Kuşçu'nun şerhindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 19.10.2018 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ekrem Erdem 2018-10-19 11:38:53

Bandırma üniversitesine ait bu etkinliğin parası neden Çorum Vatandaşlarının vergilerinden ve payından ödenir. Anlamak mümkün değil...

banner165