Çorum ilk 10’da

Son yayınlanan istatistiklerde Çorum okumada ilk 10 il arasına girmeyi başardı

06 Nisan 2018 Cuma 14:57
Çorum ilk 10’da

 “Çorum Okuyor” projesi kapsamında okullarda başlatılan okuma grupları okudukları kitapları değerlendirmeye devam ediyor.

İnönü Anadolu Lisesi okuma grubu öğrencileri Hasan Ali Toptaş’ın yazdığı “Kuşlar Yasına Gider” isimli romanı okuyarak yorumladı. Okul salonunda gerçekleştirilen detkinliğeBelediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, bazı okulların müdürleri ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerden Nazegül Taş’ın moderatörlüğünü yaptığı, Elif Yaman, Fadime Akşun ve Rümeysa Yiğit’in değerlendirmeler yaptığı okuma grubundaki öğrenciler kitapla ilgili merak edilenlere cevap verdiler. Değerlendirmede Hasan Ali Toptaş’a ait “Kuşlar Yasına Gider” kitabının içeriğiyle birlikte yazarın vurguladığı bölümler ele alındı.

50’DE BİLE DEĞİLDİK İLK 10’DAYIZ

Program sonunda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Okuyor projesi kapsamında başlatılan okuma gruplarını tüm Çorum’un sahiplenmiş olmasının ve okullardaki grupların hızla yayılmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Çorum’un okuyan iller arasında yer almaya başladığını belirten Candan, “Geçtiğimiz günlerde kitap satışı yapan bir site istatistiklerini yayınladı. Bu istatistikler içerisinde önceki yıllarda Çorum ilk 50 içerisinde bile yer almıyordu. Ancak son yayınlanan istatistiğe göre Çorum ilk 10’un içerisinde. Okul müdürlerimizin bu projelere sahip çıkması, öğretmenlerimizin bu projeye destek çıkması ve neticesinde öğrencilerin bu projeyi götürmeleri çok anlamlı ve çok değerli. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Sunumu yapan öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır da, öğrencileri dinlemekten duyduğu memnuniyeti ve okullarda kitap okuma oranının artmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Kır, projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Program katılanlar değerlendirme bittikten sonra okul içerisinde yer alan Z Kütüphane’de öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son Güncelleme: 06.04.2018 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat demirci 2018-04-06 15:38:24

Çorum da kitap okuma ve okuma grupları oluşturma konusunda Milli eğitimle yarışan Turhan Candan ı tebrik ederiz.

Avatar
Ayse 2018-04-21 22:01:17

Okuma yazma oranınız 10 değil istatistikler böyle değil ödedik araştırması böyle demiyor

banner165