Çorum'a gitmek için 10 neden

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Tempo Travel Dergisinin ‘Anadolu’nun Özeti Çorum ekinde, Çorum’a gitmek için 10 neden sıraladı.

08 Ağustos 2017 Salı 01:01
Çorum'a gitmek için 10 neden

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Tempo Travel Dergisinin ‘Anadolu’nun Özeti Çorum ekinde, Çorum’a gitmek için 10 neden sıraladı.


Mayıs ayında yaptığı Çorum ziyaretinde de “Hedefimiz Hititlerin başkenti, Anadolu medeniyetinin, Türk İslam medeniyetinin en önemli destinasyonlarından biri olan Çorum'a önce 500 bin, daha sonra 1 milyon, 2 milyon turistin gelmesi." diyen Bakan Yardımcısı Yayman, Dünyanın Merkezi Çorum’a seyahat için 10 nedeni şöyle sıraladı:


1. Hitit İmparatorluğu’nun başkenti ve tarihteki ilk yazılı anlaşma olan Kadeş Anlaşması’nın kil tabletten ilk kez keşfedildiği Hattuşaörenyerini görmek,


2. Alacahöyük, Şapinuva gibi antik dönem merkezlerinde tarihin izlerini sürmek, Yazılıkaya’yı ziyaret etmek,


3. Ulu Camii ve Hıdırlık Camii gibi ibadethanelerde manevi huzura ermek,


4. İncesu Kanyonu’nda maceraya atılmak,


5. Çorum Kalesi, İskilip Kalesi ve Osmancık Kalesi’ni ziyaret etmek,


6. Kargı, İskilip, Sungurlu ilçelerini görmek,


7. İskilip dolması, keşkek, kuru mantıyı tatmak,


8. Hattuşa, Alacahöyük ve Şapinuva antik yerleşimleri ekseninde oluşturulan Hitit Yolu’nda bisiklete binmek, yürüyüş yapmak,


9. Yaylaları, doğal gölleri ve ormanlarıyla doğal güzelliklerinde kaybolmak,

10. Tabi ki leblebi ve Osmancık pirinci almak.

Dergide; Çorum kültürü, tarihi yerleri, el işçiliği, doğal güzellikleri ve mutfağından da bahsedilerek, okurların rotasını Çorum’a çevirmeleri tavsiyesinde bulunuldu.


www.corumhakimiyet.net

 

Son Güncelleme: 08.08.2017 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.