Çorumlu vekil Fidel Castro parkı açılışında

Çorumlu Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Fidel Castro Parkı'nın açılışına katıldı.

17 Ağustos 2017 Perşembe 16:02
Çorumlu vekil Fidel Castro parkı açılışında

Çankaya Belediyesi, dost ülke Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro’nun adını, doğum günü olan 13 Ağustos’ta açtığı parkta yaşatacak.

Çayyolu Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nde bulunan parkın açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Atatürk’ün ve devrimin ilçesi Çankaya’da bir büyük devrimcinin adını yaşatmaktan onur duyuyoruz. Castro, Atatürk’ün yolunda giden bir devrimciydi. Bütün devrimciler birbirini izler. Çünkü onlar insanlığın kutup yıldızıdır” dedi.

Çankaya’da Cumhuriyetin, solun nasıl bir belediyecilik yapması gerektiğini sayısız eserle ortaya koyduklarını vurgulayan Taşdelen, “Çankaya’da insanlık tarihinin büyük önderlerinden birinin adını yaşatacak olmanın onurunu duyuyorum. Türkiye ve Küba’nın bundan sonra da hep kardeş iki ülke olması için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz” diye konuştu.

“Castro’nun ailesi büyük jest için teşekkür etti”

Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals da, Castro’nun vasiyetlerinden birisinin isminin herhangi bir yere verilmemesi, heykelinin dikilmemesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

“Ancak, Çankaya Belediyesi’nin Castro’nun adını parka verme isteğini Castro’nun ailesine ve Küba Hükümeti’ne ilettiğimizde Fidel’in dostlarının bu büyük jesti için teşekkür ettiler. Şimdi, Fidel’in doğum gününde onun adı verilen bu parkın açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Başkan Taşdelen’e ve Türk halkına çok teşekkür ediyoruz”

Castro ve Che Guevera’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün kitaplarını okuduğunu, fikir ve stratejilerini çalıştığını belirten Büyükelçi Casals, “Küba devriminde Türk devriminin, Mustafa Kemal Atatürk’ün katkısı vardır. Atatürk’ün büstü Castro’nun isteğiyle Havana’da İstanbul Boğazı’nı anımsatan bir bölgede bulunmaktadır” dedi. Tören, Havana’da Atatürk’ün büstünün bulunduğu alandan getirilen toprağın, Fidel Castro Parkı’ndaki çiçeklere serpilmesiyle sona erdi.  

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde gerçekleşen parkın açılış törenine, CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Kosta Rika Büyükelçisi Marcelo Varela-Erasheva, Panama Ankara Büyükelçisi Jorge Hernan Miranda Corona, Brezilya Ankara Büyükelçisi Eduardo Riccardo Gradilone Neto ve Arjantin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Julian Luis Tettamanti’nin yanı sıra semt sakinleri katıldı.


Son Güncelleme: 17.08.2017 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165