Davulcular sezonu bekliyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinden Yozgat’a giden davul ve zurna ekipleri, bu düğün sezonundan bir hayli ümitli olduklarını söyledi

06 Nisan 2018 Cuma 14:34
Davulcular sezonu bekliyor

Yozgat’ta düğünlerde davul zurna çalarak geçimlerini sağlayan davul ve zurnacılar düğün sezonunu bekliyor. 
Yozgat’ta düğünlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan davul ve zurnacılar, şimdiden düğün hazırlıklarına başladı. Çorum’un Sungurlu ilçesinden Yozgat’a gelen davul ve zurna ekipleri, bu düğün sezonundan bir hayli ümitli olduklarını söyledi. Yozgat Meydan Yerinde ellerinde davul ve zurnalarla ekmeklerinin peşine düşen davul ve zurna ekibi, büyük bir heyecanla düğün sezonunu bekliyor. 
İşlerini yıllardır severek yaptıklarını söyleyen zurnacı Hasan Hüseyin Tolu, “Zurna ve davul düğünlerin vazgeçilmezidir. Mesleğimizi tüm zorluklara rağmen devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu yıl ki düğün sezonundan umutluyuz. Yazın düğünlerden kazandığımız parayla kışımızı geçiriyoruz. Ekonomik olarak çok memnun olmasak da mesleğimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

İHA

Son Güncelleme: 06.04.2018 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165