Dodurga’da tiyatrolu günler

Dodurga Mustafa Kemal İlkokulu tarafından uygulamaya konulan ''Tiyatro Günleri Projesi''...

29 Mayıs 2015 Cuma 11:26
 Dodurga’da tiyatrolu günler


Dodurga Mustafa Kemal İlkokulu tarafından uygulamaya konulan ''Tiyatro Günleri Projesi'' kapsamında tiyatro etkinliklerine devam edildi. Daha önce ‘Kırık Düşler Konağı’ ve ‘Ağlayan Şehir Hattuşa’ oyunları ile yetişkinlere yönelik faaliyetlerin tamamlandığı projenin diğer bölümünde, çocuk tiyatrosu sahneye konuldu.  Oyunların hazırlanmasında Hitit Üniversitesi Tiyatro ve Arkeoloji Kulüpleriyle işbirliği yapıldı.


İlk olarak, eğitimci-yazar Erdal Şahin'in yazığı ''Uçan Elma'' isimli tiyatro oyunu 25 Mayıs'ta sahnelendi. Dodurga Belediyesi Kültür salonunda, Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri Ertürk Erhan Er ve Hüseyin Olgun yönetiminde iki seans olarak sahnelenen oyunu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların, okulöncesi ve ilkokul öğrencileri izledi. Dekor, ışık, ses, kostüm ve teknik hizmetlerin Hitit Üniversitesi Tiyatro Kulübü üyesi Emre Çimen tarafından sağlandığı oyunda, Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri; Goncagül Demir, Sedef Tuncay, Buse Türkmen ve Devrim Gökgöz rol aldı.


Daha sonra Orman Ülkesi-Kavgacı Hayvanlar çocuk oyunu, sınıf öğretmeni Ferhat Bağcı yönetiminde, Mustafa Kemal İlkokulu üçüncü sınıf öğrencileri tarafından iki seans olarak sahnelendi.


Proje koordinatörü ve Mustafa Kemal İlkokulu müdür yardımcısı İlyas Eker, bu projede, öğrencilerin sanatsal faaliyetlere katılmalarına, kişilik ve sosyal gelişimlerine olumlu katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek; öğrencilerin düşünsel, sanatsal ve kültürel alanda yeni ürünler ortaya çıkarmalarını arzuladıklarını söyledi. Farklı temalarla, izleyicilere farklı bakış açıları kazandırmak istediklerini dile getiren Eker, Uçan Elma Oyunu ile engelli duyarlılığına dikkat çekildiğini, yetişkinler için sahneye konulan ‘Kırık Düşler Konağı’ oyunu ile kadına şiddet, ‘Ağlayan Şehir Hattuşa’ oyunu ile tarihsel bilinç temasına vurgu yapıldığını, Orman Ülkesi- Kavgacı Hayvanlar oyununu ile de işbirliği ve dayanışmanın öneminin anlatıldığını söyledi ve proje kapsamında etkinliklerden 750'den fazla kişinin etkilenmesinin sağlandığını kaydetti.


Son Güncelleme: 29.05.2015 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165