Dolu dolu tanıtım günleri

Dört gün sürecek 4. Çorum Tanıtım Günleri dolu dolu geçecek. Etkinliklere tüm Çorum davetli

14 Kasım 2017 Salı 13:20
Dolu dolu tanıtım günleri

Çorum Valiliği himayelerinde, Çorum Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 4. ‘Çorum Tanıtım Günleri’, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 16-19 Kasım 2017 tarihleri arasında ziyaretçileriyle buluşacak.Yapılan açıklamaya göre, “Çorum Tanıtım Günleri” etkinliğinde, Çorum’un tarihi, turistik ve kültürel tanıtımının üst ölçekte yapılabilmesi ve en iyi şekilde temsil edilebilmesi için, Valilik, Belediyeler, Hitit Üniversitesi, Kaymakamlıklar, diğer kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ile birlikte Çorum Tanıtım Günlerine katılım sağlanacak.

Tanıtım Günlerinde 4 gün boyunca ziyaretçilere; yerel kültürümüze ait “Yöresel gıda ve ürün sunumları, Türk Halk Müziği Konserleri, Çorum yöresi halk oyunları gösterileri, Semah gösterimi, Kafkas Halk Dansları gösterisi, sıcak Çorum Leblebisi ikramı ve satışı, Hitit Kıyafetleri Defilesi, çeşitli fotoğraf sergileri, bir ritüel olarak mevlid ve düğün törenlerinin vazgeçilmez yemeği “İskilip Dolması” ve Tel Tel Tatlı ikramı ile eskimeyen geleneklerimizden Yöresel Kına Gecesi eğlencesi sunumu yapılacak.

Açıklamanın devamında, “Önemli şahsiyetlerin yetiştiği Çorum’un barış ve kardeşliğin merkezi olması, tarihi ve kültürel birikimi, eşsiz doğası, çeltik arazileri, organik tarım ürünleri, sanayisi ve İskilip Dolması ile bu değerleri koruyarak gelecek nesillere aktarma sorumluluğuyla, Çorum'un kültürünü, yöresel değerlerini tanıtmak ve sergilemek amacıyla yurtiçi ve yurtdışında önemli tanıtım çalışmaları yürütülüyor.

Kadim Medeniyetlerin Merkezi, Barış Şehri Çorum, kardeşliğin ve geçmişin bugüne taşınmasının en güzel örneklerinden birisi olarak keşfedilmemiş mistik bir güzellik, birçok değeri ile tanıtılmaya ihtiyacı olan bir kent.. Bu kenti bütün yönleriyle tanıtmak, hemşehrilerimize Çorum’u anlatmak üzere, 16 Kasım Perşembe günü saat 12.30’da başlayıp, 19 Kasım Pazar günü bitecek tanıtım günlerine tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.” denildi.

Son Güncelleme: 14.11.2017 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165