Duygu dolu ödül töreni

İskilip Kaymakamlığı’nın Bedri Rahmi Eyüboğlu anısına ilkini düzenlediği öykü yarışması ödül...

22 Eylül 2014 Pazartesi 12:56
 Duygu dolu ödül töreni


İskilip Kaymakamlığı’nın Bedri Rahmi Eyüboğlu anısına ilkini düzenlediği öykü yarışması ödül töreni Azmimilli Okulu konferans salonunda yapıldı. 

Toplam 321 eserin yarıştığı “Bedri Rahmi Eyüboğlu Öykü Yarışması”nda 1. “Göbek Bağı” isimli eseri ile Aysel Ekiz, 2. “Güğüm” isimli eseri ile Selim Ümütlü, 3. “Geçmiş Zaman Gezgini Topal Çerçi” isimli eseri ile Vural Gündüz oldu.

Bedri Rahmi’nin gelini Hughette Eyüboğlu’nun da katıldığı ödül töreninde zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Ödül töreni gecesinde konuşan Hughette Eyüboğlu, Bedri Rahmi anısına böyle bir organizasyon düzenlenmesinin kendisi açısından son derece sevindirici olduğuna değinerek, İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy’a teşekkür etti. İskilip’in çok özel bir ilçe olduğunu söyleyen Eyüboğlu, “Sizler bu güzel memleketin sürekli içerisinde bulunduğunuz için bu özelliği göremeyebilirsiniz. Ama dışarıdan bakıldığın da İskilip sokakları, evleri, dağları ve çeşmeleri ile çok özel bir şehir” dedi.

İskilip Kaymakam’ı Şuayib Gürsoy ise yarışmaya katılan bütün eser sahiplerine teşekkür etti. Katılımın beklediklerinden çok olduğuna vurgu yapan Gürsoy, toplam 321 eserin yarıştığını ifade etti.

BEDRİ RAHMİ’YE YAKIŞIR İSİMLER DERECEYE GİRDİ

Eser sahiplerine atılan maillerle ve yazışmalarla bizzat kendisi ilgilenen kaymakam Gürsoy, “Bedri Rahmi’ye yakışır eserlerin dereceye girdiğine şahidim” dedi. Yarışmanın Jüri üyelerine teşekkür eden Gürsoy, “Herkes tatildeyken jüri üyesi öğretmenlerimiz canla başla çalışarak bütün eserleri tek tek inceledi. Mahmut Özkoca, hocamız başta olmak üzere ben bütün jüri üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bedri Rahmi Eyüboğlu anısına düzenlenen öykü yarışmasını artık her yıl geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini söyleyen Kaymakam Gürsoy, kendilerine izin vererek bu imkanı tanıyan Bedri Rahmi’nin gelini Hughette Eyüboğlu’na teşekkür etti.

MEHMET YILMAZ’I UNUTMADI

Gecede yaptığı konuşmada eski İskilip Kaymakam’ı Mehmet Yılmaz’ı unutmayan Kaymakam Gürsoy, Bedri Rahmi anısına İskilip’e kazandırılan “Bedri Rahmi Eyüboğlu Sürekli Sergi Salonu” için Mehmet Yılmaz’a teşekkür etti. Gürsoy konuşmasında, “Bedri Rahmi Eyüboğlu Sürekli Sergi Salonu’nu İskilip’e kazandıran Mehmet abiye teşekkür ediyorum. Hem meslektaşım hem ağabeyim olarak” dedi.

BAŞKAN ÇATMA’DAN EYÜBOĞLU’NA HEMŞERİLİK BELGESİ

Konuşma yapmak için sahneye çıkan Belediye Başkanı Recep Çatma, Hughette Eyüboğlu’na hemşerilik belgesi verdi. İskilip’e kültür ve sanat için verdiği destekleri için teşekkür eden Çatma, “Şimdi hemşerilik belgesi veriyoruz. Bir sonraki belediye meclisi toplantımızda Hughette hanıma fahri hemşerilik belgesi verilmesini teklif edeceğim” dedi.

Gecede Bedri Rahmi Eyüboğlu için kısa film çeken Caner Menemencioğlu’na ve jüri üyelerine de teşekkür belgesi verildi.

Geceye Caner Menemencioğlu’nun gitar dinletisi ve yazar, şair, eğitimci Mahmut Özkoca’nın okuduğu şiir dinletisi damgasını vurdu.





İHA

Son Güncelleme: 22.09.2014 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.