Edebiyat Bülteni yine dolu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi tarafından yayınlanan Edebiyat Bülteni’nin 13. sayısı çıktı.

18 Haziran 2015 Perşembe 15:26
 Edebiyat Bülteni yine dolu


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi tarafından yayınlanan Edebiyat Bülteni’nin 13. sayısı çıktı. 


TDED Çorum Şubesi adına Turhan Candan’ın sahibi olduğu ve Genel Yayın Yönetmenliğini Halit Yıldırım'ın yaptığı derginin bu sayısında; Turhan Candan, Dr. Mehmet Güneş, Nihat Örs, Doç. Dr. İrfan Görkaş, Yrd. Doç. Dr. Mahfuz Zariç, Ramazan Avcı, Fatma Ezgi Açıkgöz, İbrahim Gösterir, Aytekin Kırdıoğlu, Salim Kanat, Sergül Vural, Şahamettin Kuzucular ve Gökçer Öğünç’e ait deneme ve inceleme yazıları yer alıyor.


Naat ağırlıklı şiirleri ile bu sayının şairleri ise; Mehmet Okumuş, Mustafa Özçelik, Hülya Koç Elaçar, Muhittin Bulut, Halil Manuş, Halit Yıldırım, Hüseyin Üsame Koz, Nuray Alper, Yıldız Toksöz, Arap Kurt, Nuh Comba, Büşra Daşdibek, Fezayi Mehmet Budak ve Leyla Yıldırım…


Hüseyin Üsame Koz, Mehtap Altan, Adem Arslan, Ayşe Melike Kurtaran ve Halit Yıldırım öyküleriyle yer alırken, dergide; Nuray Alper’in geçtiğimiz ay Çorumda düzenlenen Kadın Şairler Şiir Gecesi ile ilgili Milat Gazetesinde yayınlanan izlenimleri ve Ali Kayıkçı’nın Samsun Denge Gazetesinde yayınlanan Edebiyat Bülteni’nin Nurullah Genç Özel Sayısı ile ilgili izlenimleri yer alıyor…


Derginin sonunda TDED Çorum Şubesi’nin faaliyetleri hakkında haberler bulunuyor.


Dernek Başkanı Turhan Candan, ‘Edep Ya Hu” başlıklı sunuş yazısında; “Merhaba dergi dostları, "EDEB YA HÛ" diye selamlıyoruz bu sayımızda sizleri. Zamanın unutturamadığı bir “hikmet” şairinin izleğinde, işaret taşı dizelere “eyvallah” diyerek “edeb” kapısını aralayalım istedik.” Diyor.


Derginin kapağında neden  “EDEB YA HU” yazdığını anlatan Candan, “edebiyatın büyülü bahçesine ilk adımımızı attığımız 2011 yılından bu yana,  dergi olarak, edebiyatın "edeb" ile başladığına olan inancımızla edepten taviz vermeyen bir yayın anlayışını benimsedik.” İfadelerine yer veriyor.


Bu sayı ile 13. kez okurlarının gönüllerine misafir olduklarını belirten Candan, okurlarına ‘Efendim, müsaitsiniz değil mi?’ sorusunu yöneltiyor.


Dergi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi’nin Azap Ahmet Camii üzerindeki bürosundan temin edilebiliyor.








Son Güncelleme: 18.06.2015 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.