El Sanatları hobi oldu

Hitit Söyleşilerinin son toplantısı dün yapıldı.

11 Mayıs 2013 Cumartesi 12:57
El Sanatları hobi oldu

Hitit Söyleşileri’nin son toplantısında  ‘Çorum’da El Sanatları’ konusu ele alındı. 

HÜMOD desteği ile gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu El Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuran Kayabaşı yaptı. Programın panelistleri Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Çivitçi, Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Gör. Yrd. Doç. Dr. Esra Keskin, Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Öğr. Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Feryal Söylemezoğlu ve Dr. Ayşem Yanar, Hitit Üniversitesi MYO Teknik Programlar Bölümü Öğr. Gör. Hacer Ölçer ve Hitit Üniversitesi İskilip MYO Öğr. Gör. Serkan Tuluk oldu.

El Sanatları yok oluyor

Çorum’da geçmişten günümüze unutulan, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından bahseden moderatör Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu El Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuran Kayabaşı, el sanatlarının geçmişte gelir sağlamak için günümüzde ise hobi olarak yapıldığını söyledi.

Çorum ve ilçelerinde yapılan el sanatları hakkında bilgi veren Kayabaşı, çoğu el sanatlarının gün geçtikçe yok olmaya başladığını ifade ettiği konuşmasında, bu sanatları canlandırmak ve gelecek nesillere taşıyabilmek için Halk Eğitim Merkezlerinin çalışmalar yaptığını, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de Çorum’daki el sanatları envanterini belirleme çalışmaları yaptığını söyledi.



Son Güncelleme: 12.05.2013 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165