Emine Erdoğan’ı örnek alıyoruz

'Evde Çocuk Bakım Elamanı' kursu sonra erdi, kursiyerler sertifika aldı

17 Ocak 2018 Çarşamba 18:55
Emine Erdoğan’ı örnek alıyoruz

Çorum Belediyesi İkbal Kadın Kültür Merkezi ve İş-Kur ile ortaklaşa yapılan “Evde Çocuk Bakım Elamanı” kursu sonra erdi. Düzenlenen törenle kursiyerler sertifikalarına kavuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcılarının eşleri, birim müdürlerinin eşleri ve kursiyerlerin katıldığı programda konuşan Hatice Külcü, Güçtü Türkiye’nin kadınıyla erkeğiyle hep birlikte çalışmaktan geçtiğini söyledi. AK Parti hükümetinin 16 yıldan beri kadın istihdamına yönelik önemli çalışmalar yaptığının altını çizen Hatice Külcü, “Kurtuluş Savaşı’nda kadınıyla, erkeğiyle omuz omuza düşmanı yurdumuzdan nasıl kovduysak, düşmanı Çanakkale’de denize döktüysek Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınından beklediğini sizin gibi güçlü kadınlar yerine getirecektir” dedi.

“Biz kadınlarımızın üretmesini istiyoruz.” diyen Hatice Külcü, “Hanım kardeşlerimiz kendilerini geliştirdikçe üretime nasıl dahil olduğunu kurslara gelen hanım kardeşlerimizden gördük. Kursiyerlerimiz sadece gününü mutlu geçirmek için gelmiyor, yarınlarına nasıl bir katkı sağlarım düşüncesiyle geliyor. Kültür merkezlerimize gelen bireyler bir taraftan kendilerini yetiştirirken bir taraftan da kadın olmasından dolayı toplumun gelişmesine katkı sağlıyor. Evde çocuk bakım kursuna gelen 25 hanım kardeşimiz 11 hafta boyunca her gün İkbal Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’ne gelerek hayatına, yetiştireceği yavrulara katkı sağlayacak. Kadınlar bu kurslara gelerek gerek yetiştirecekleri çocuklara, gerek aile ekonomilerine gerekse Çorum ve ülke ekonomilerine büyük destek oluyor. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı sizlere güvenle teslim edebiliriz. Tüm kursiyerlerimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

GÖRDÜKLERİMİZİ ŞEHRİMİZE GETİRİYORUZ

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, kendilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı örnek aldıklarını söyledi. Hatice Külcü, “Kadın istihdamıyla ilgili her zaman kendisini kendimize örnek aldığımız, yaptığı çalışmaları takdirle yakından takip ettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin çalışmalarında da görüyoruz. 1071 kadın istihdamı, girişimcilikte kadın projeleri, ticaret sanayi odaları ile yaptığı kadınlara yönelik projeler, büyükşehirlerde belediyelerle yaptığı projeler bizler için adeta bir lokomotif görevi görüyor. Biz büyüklerimizden gördüğümüzü şehrimize getirmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

KURSİYERLERE TEŞEKKÜR

Evde çocuk bakım elemanı kursu öğrencisi Ayşe Nuket Ercan yaptığı konuşmada, yaklaşık iki buçuk ay süren verimli bir kurs dönemini geride bıraktıklarını belirterek “Biz kursiyerler olarak bu kurumlarda aldığımız eğitimler sayesinde hayatımızın bundan sonraki dönemlerinde mutlu günler yaşayacağız. Bizlerin böyle güzel kursalar katılıp eğitim almamızı sağlayan ve bizler için bir rol model olan Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü hanımefendiye ve kurs hocalarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı eşleri, birim müdürleri eşleri, Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri koordinatörü tarafından sertifikaları teslim edildi. Pasta kesiminin ardından kursiyerler keplerini havaya attı.

Son Güncelleme: 17.01.2018 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail 2018-01-18 09:53:22

Abartmayın. Kurs bitirme de çılbır giyilmez. Kel atılmaz. Bu iş mezuniyetlere özgü bir tören yöntemidir. Mezuniyet ise okuldan olur ve netice de diploma söz konusudur. Kurslarda sertifika verilir ki kırmızı kurdela ile rulo yapılmış sertifika verilir. Bu durumda sonuç biraz komik olmuş.