EMİTT’e Çorum damgası

Çorum EMİTT Fuarı’nda tanıtılmaya devam ediyor.

23 Ocak 2015 Cuma 16:29
 EMİTT’e Çorum damgası


Çorum EMİTT Fuarı’nda tanıtılmaya devam ediyor.


 Modern dizaynı, tadıyla damaklara şölen yaşatan leblebisi, Hitit kıyafetleri ve Hitit vazoları, Çorum kültür ve turizm değerlerini temsil eden görselleri ile Çorum standı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.


Hitit kıyafetleri dikkat çekti


Çorum Valiliği adına fuara katılan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin hazırladığı Hitit kıyafetleri kreasyonundan seçilen giysilerle stantta yer alan öğrenciler ve ÇEKVA gönüllüleri, fotoğraf çekinmek isteyen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.


Alacahöyüklü taş ustası Emitt’te


TÜYAP İstanbul Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda Çorum standını atölyeye çeviren Alacahöyüklü taş ustasının yaptığı yöresel el sanatları taş oymalar katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.


Taş Ustası Hasan Kaplan’ın Hitit eserleri ve yazıtlarından esinlenerek gerçeğinden ayırt edilemeyecek güzellikte volkanik bazalt, serpantin, kayrak taşları üstüne aktardığı figürler ziyaretçileri binlerce yıl geriye götürdü. Özellikle arkeoloji ve Hitit uygarlığına ilgi duyan ziyaretçiler hem ustanın çalışmalarını yakından izleme hem de hediyelik alışverişi yapma fırsatı buldular.


Çorum leblebisi ikramı


Çorum standında Çorum'un meşhur leblebisi fuarın gözdesi oldu. ÇEKVA tarafından hazırlanan 25 gramlık özel kutular içerisine konulan leblebiler misafirlere ikram edilirken, leblebi fuarın ilk gününde olduğu gibi ikinci gününde de en gözde yiyecekler arasında yer aldı.


Leblebiler Vali Ahmet Kara tarafından misafirlere ikram edilirken, ziyaretçiler leblebi alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.


Çorum Derneklerinden destek


Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, EMITT’te İstanbul’da bulunan Çorum dernekleri Çorum’u yalnız bırakmadı. 


ÇEKVA ve Çorum Dernekler Federasyonu yetkilileri ve öğrencileri, Çorum standında görev alırken, derneklerin bilgilendirmesi sayesinde İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimiz de Çorum standını ziyaret etme fırsatı buldular.


Çorum Standında, Çorum’da hizmet veren Anitta Otel, Mavi Ocak Otel, Anvatar Termal Otel. Dalgıçlar Otel, Çorum Büyük Otel, Sera Otel, Çavuşoğlu Turizm, YGT Medya Travel de yer alıyor ve kent tanıtımına katkı sağlıyor. 25 Ocak 2015 tarihine kadar açık kalacak fuarı yerli ve yabancı 150 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.



Son Güncelleme: 23.01.2015 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.