Engellilere özel program

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteklediği, Çorum Valiliğinin Koordinatörlüğünde...

27 Temmuz 2014 Pazar 14:08
 Engellilere özel program


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteklediği, Çorum Valiliğinin Koordinatörlüğünde İskilip  Belediyesi’nce  yürütülen ‘Engelleri Yolun Başındayken Engelliyoruz Projesi’ kapsamında kaynaştırma etkinliği düzenlendi.


İskilip Açık Otopark alanında tertiplenen tiyatro ve konsere yoğun katılım oldu.


Usta tiyatro oyuncularının Engellilere özel hazırladıkları senaryo sahneye konuldu. Oyun gerek içeriği ve gerekse verdiği mesajlarla büyük beğeni topladı. Bedensel engellilerin protokol sıralarından seyrettiği oyun sonrası alanda toplanan izleyicilere 3 binin üzerinde bilgilendirici broşür dağıtıldı. Tiyatro bitiminde oyuncuları tebrik etmek ve halkı selamlamak için sahneye çıkan Belediye Başkanı Recep Çatma "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın desteklediği Engelleri Yolun Başındayken Engelliyoruz projesinin her aşamasını titizlikle uyguluyoruz. Bu önemli etkinlikte görev alan başta sanatçı arkadaşlarımız olmak üzere siz değerli hemşerilerime gösterdiğiniz bu yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum." dedi.


Mustafa Yılmaz konseri


Açık Havada sahne alan Tasavvuf Müziği’nin ünlü isimlerinden Mustafa Yılmaz'ın engellilere yönelik şiirleri ve ilk defa İskilip'te seslendirdiği yeni eserleri ile 3 bin 500 kişilik konser alanı tıklım tıklım dolarken, semazen gösterileri ile manevi atmosfer doruğa ulaştı. Titizlikle hazırlanan organizasyon çeşitli etkinliklerle geç saatlere kadar sürdü.


Engellilerden teşekkür


Engelliler ve aileleri program sonrası Belediye Başkanı Recep Çatma'ya kendilerine yönelik tertiplenen bu güzel programdan dolayı teşekkür ederek, devamını beklediklerini ifade ettiler. Belediye Başkanı Recep Çatma ise, toplumun engelli duyarlılığının önemine vurgu yaparak herkesin bir engelli adayı olduğunu ve bunun önlenebilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çok önemli projeleri harekete geçirdiğini dile getirdi. Çatma,  toplum olarak her türlü engelle mücadele edilmesinin önemli olduğunu belirterek," Engellilere destek amacıyla hazırlanan bu uygulamalardan ve kendilerine verilen destekten dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, Çorum Valiliğimize ve proje uygulayıcılarına teşekkür ediyorum" dedi.



Son Güncelleme: 27.07.2014 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.