Eşref Ertekin gönüllerde yâd edildi

Çorum’un tarihine damgasını vuran, Osmanlı Dönemi ile Cumhuriyet Dönemi arasında kültürel bir köprü vazifesi...

11 Nisan 2014 Cuma 16:25
 Eşref Ertekin gönüllerde yâd edildi


Çorum’un tarihine damgasını vuran, Osmanlı Dönemi ile Cumhuriyet Dönemi arasında kültürel bir köprü vazifesi gören merhum Hasan Eşref Ertekin, Valilik, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi’nin ortaklaşa organize ettiği panelde anıldı.

Eşref Ertekin’in kişiliği, karakteri, ilmi, hafızlığı, kitaba verdiği değer başta olmak üzere, örnek yaşantısının gözler önüne serildiği panel, Turgut Özal İş Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Oğlu Burhan Ertekin’in eşi ile birlikte katıldığı panelde, her ikisi de Hakimiyet Gazetesi Yazarı olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Proüf. Dr. Alaattin Karaca ve Eğitimci-Yazar Abdulkadir Ozulu konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmacılar, hayatının tümünü kayıt altına alarak, sayısız hatırat ile geçmişten bugüne ışık tutan Eşref Ertekin’in Çorum kültürünü hıfzedip kayıtlara geçen bir kültür muhafızı olduğunu söyledi.

Zengin kütüphanesi ve şahsi evraklarıyla ülke tarihine ışıt tutmanın yanısıra, Çorum’un geçmişine köprü olan zengin bir hazinenin de kahramanı olarak gönüllerde yaşayan Eşref Ertekin, alimliği, mütevaziliği, ebediyatçılığı, şairliği, ileri görüşlülüğü ve sırf geleceğe ışıt tutması için kaleme aldığı hatıraları ile yâd edildi.

Panelistler Prof. Dr. Alatattin Karaca ve Abdulkadir Ozulu’nun üzerinde titizlikle çalıştığı Eşref Ertekin’le ilgili çabalar, Ertekin’den kalan zengin kültür mirasının geleceğe taşınması ve yaşatılması adına her türlü takdir ve övgüyü hakeden bir duyarlılık olarak hafızalara kazındı. 





Son Güncelleme: 11.04.2014 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.