Gelin salonları dolduralım

Devlet Tiyatro İdare Müdürü İbrahim Yıldız, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, salonları birlikte...

26 Mart 2015 Perşembe 16:28
 Gelin salonları dolduralım


Devlet Tiyatro İdare Müdürü İbrahim Yıldız, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, salonları birlikte doldurma çağrısında bulundu.


Hayatımızda kültürel gelişmeyi sağlayan gizli güçlerden birin de tiyatro olduğunu belirten Yıldız, şöyle dedi: “Öyle ki içimizdeki sanatsal beceriyi en etkili biçimde topluma aktaran bir araç durumundadır. Tiyatro uyarı görevini yaptığı kadar onlara gerçek düşünce erkini özgürlüğünü sağlar. Tiyatro insana kişilik ve kimlik kazandıran en önemli sanat dallarından biridir. Önceleri büyüklere yönelik sanat faaliyeti olarak algılanan tiyatro daha sonraki süreçlerde yaş farkı gözetmeksizin gelişmeye devam etmiştir.


‘GELİN SALONLARIMIZI BİRLİKTE DOLDURALIM


Tiyatro insanları eğitir eğlendirir aynı zamanda düşündürür. Bir arada yaşayan insanların birlikte güldüğü birlikte ağladığı ve hep birlikte düşündüğü yerdir tiyatro salonları


Çorum olarak kültürel alanlarda ve bazı sanatsal konularda ciddi bir alt yapımız var. Bu alt yapımızın olmasından dolayı sanat severlere 1984 yılından itibaren hizmet veriyoruz. Devlet Tiyatroları olarak da 21 ilimizde düzenli olarak sahnelerini açıyor. Yani  60 ilimizde bu sanatsal faaliyet düzenli olarak bulunmamaktadır.


Bu gün 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü 1961 yılından itibaren kutlanmaktadır.


Bu gün  Dünya Tiyatrolar Günü nedeni ile  31 sahnede sahnelenen tüm oyunlarımız ücretsizdir. Biz sizlerle varız. Salonlarımız dolu olduğu müddetçe var olacağız. İlimizdeki amatör tiyatrolar ve özverili seyircilerimizle birlikte nice 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü   kutlayacağız.


Biz umudun, acının, sevginin, komedi ve trajedinin ismiyiz. Biz hayatımızdaki yaşadığımız olayların sahnelerdeki oyunların ismiyiz. Biz tiyatroyuz.


Çorum’umuzda  siz sanat sever insanlarımızı oyunlarımızda salonlarımızı doldurmanızı bekliyor .”



Son Güncelleme: 26.03.2015 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.