Halit Yıldırım’a ödül

Şair ve Yazar Halit Yıldırım, 2. Türk Dünyası Şiir Yarışması'nda mansiyon ödülü aldı

10 Nisan 2018 Salı 00:25
Halit Yıldırım’a ödül

Edebiyat ve Sanatçılar Derneği (ESAS-DER) ile Edebiyat ve Sanat Akademisi (ESA) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Türk Dünyası Şiir Yarışması'nın ödülleri Hatay’ın Dörtyol İlçesinde verildi.

Yarışmaya Çorum’dan katılan Şair ve Yazar Halit Yıldırım; “Dörtyollu Mehmet Çavuş Destanı” isimli şiiri ile mansiyon ödülü aldı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdülkadir Emeksiz, Esas Der Başkanı Edebiyatçı Şahamettin Kuzucular, Eskişehir Şairler Yazarlar Derneği Onursal Başkanı Şair İbrahim Sağır, Şair ve Yazar Yusuf Bilge Büyükboyacı ve Edebî Yâd ve Sanat Akademisi Yöneticisi Şair Yazar Nurcan Ören’in jüri olarak görev yaptığı ve yoğun bir katılımın olduğu yarışmada: 489 puanla Eskişehir’den Fikret Görgün “DİNLE OĞUL!” isimli şiiri ile birinci, 443 puanla Gümüşhane’den Salih Özel (Evreni) “ASKERİN MEKTUBU” şiiri ile ikinci, 439 puanla Eskişehir’den Necibe Çetinkaya “YAKSANA KANDİLLERİ” şiiri ile üçüncü olurken,  438 puanla Eskişehir’den Şerife Gündoğdu “BU VATAN BİZİM” şiiri ile, 437 puanla Trabzon’dan M. Nihat Malkoç “ANADOLU ŞEHRENGİZİ” isimli şiiri ile, 436 puanla Çorum’dan Halit Yıldırım “DÖRTYOLLU MEHMET ÇAVUŞ DESTANI” şiiri ile mansiyon ödülü aldı.

Ödül töreni kapsamında, Türkiye'nin birçok il ve ilçesinden şairler ve âşıklar, Dörtyol'da bir araya geldiler. Şairler, sabah saat 10.00’da kortej halinde Mehmetçik'e saygı yürüyüşü yaptılar. Atatürk Anıtı’nda sona eren yürüyüş sonrası İstiklal Marşı okundu. Grup daha sonra İlk Kurşun Müzesi'ni ziyaret etti.

Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy’un da katıldığı ödül töreni akşam 19:30 da Dörtyol Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Murat Bulacak; ''Kahramanlık üzerine yazılmış birbirinden güzel şiirlerin değerlendirilmesinde jüri üyelerinin zorlandığı aşikâr. Kurtuluş Savaşımızın başlangıcında İlk Kurşunun atıldığı bölgemizin kahramanlık destanlarının da bu şiirlerde yer alması bizim için çok önemlidir. Bu şiirlerin gelecek nesillere yazılı birer eser halinde bırakılması açısından yapılan bu faaliyet takdire şayandır. Ben bu etkinliğe emeği geçen başta Esas-Der Başkanı Şahamettin Kuzucular Hocamızın şahsında tüm yönetimin kurulu üyelerine, jüriye, yarışmaya katılan tüm şairlerimize teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık.'' dedi.

Şiirlerin okunduğu ve Âşık Yemini tarafından kahramanlık türkülerinin seslendirildiği gece coşkulu geçti.

Şairler grubu ertesi gün Hassa Belediyesi’nin daveti üzerine Zeytin Dalı Harekâtında görev yapan askerlere destek ve moral vermek amacıyla sınırın sıfır noktasında nöbet tutan askerlerle bir araya gelerek onlara yazdıkları şiirleri okuyup yanlarında getirdikleri sazla kahramanlık şarkı ve türkülerini söyleyerek kısa bir konser verdi.

Son Güncelleme: 10.04.2018 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.