‘Hattuşa’da dehşet bir medeniyet var’

Çorum Valiliği tarafından düzenlenen, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize...

20 Kasım 2014 Perşembe 18:33
 ‘Hattuşa’da dehşet bir medeniyet var’


M. ALİ CEYLAN


Çorum Valiliği tarafından düzenlenen, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen, 'Çorum Hitit Söyleşi Günleri'nin 5'incisi gerçekleştirildi.


Proje kapsamında İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, 'Şehit ve Kültür' konulu konferans verdi. Bugün Çorum Müzesi Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Vali Yardımcısı Fikret Zaman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, bazı daire müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.


İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, 'Şehir ve Kültür' konulu konferansında, dünya nüfusunun çoğunluğunun şehirlerde yaşadığına dikkat çekerek, "Şehir ve Kültür ilişkisini iyi kurmalıyız. Şehirlere göçler sürüyor. Şehre göç ederek gelenlerin mutlaka kültürle irtibatını sağlamalıyız. Aksi takdirde sosyal sorunlar ortaya çıkar." dedi.


Şehir, kültür ve insan ilişkisinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. A. Emre Bilgili, "Şehir, kültür ve insan ilişkisini önemsiyoruz. Eğer şehirde yaşıyorsak bunu önemsemek zorundayız." diye konuştu.


Tarihin tarihte yaşandığını ancak, tarihin tarihte kalmadığını belirten Prof. Dr. Bilgili, tarihin dün, bugün ve yarın olduğunu hatırlattı.


İnsan ufkunun çok açık olması gerektiğine değinen Prof. Dr. Bilgili, "insan ufku genişse, o insandan her şey bekleyebilirsiniz. Ama ufku dar ise ondan hiçbir şey bekleyemezsiniz. Barış Manço'ya sordular çok okuyan mı bilir? Yoksa çok gezen mi? Barış Manço, okuyarak gezen bilir diye cevap verdi." şeklinde konuştu.


'Kültür sadece sinemaya, tiyatroya gitmek değildir.' diyen Bilgili, "Yeme, içme, oturma, kalkma gibi alışkanlıklarımız da bir kültürdür." dedi.


İnsanların yaşadıkları şehirleri kazanım haline getirmeleri gerektiğini belirten Bilgili, şöyle devam etti; "Kültür müdürümüzle kısa bir gezinti yaptık. Hattuşa'da dehşet bir medeniyet var. Devletin alt yapıyı oluşturması gerekiyor. Bireylerin bu konuda kendilerini geliştirmesi gerekiyor. Bireyin gelişmesi demek toplumun gelişmesi demek. Toplumun gelişmesi ise, devletin gelişmesi demek."




Son Güncelleme: 20.11.2014 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.