Hattuşaş başkentte yarışacak

Çorum Hattuşaş Halk Oyunları Mahalli Dal Halk Oyunları Yarışması’na katılacak

08 Aralık 2017 Cuma 00:27
Hattuşaş başkentte yarışacak

Çorum Hattuşaş Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü hafta sonu Ankara’da yapılacak olan Mahalli Dal Halk Oyunları Yarışması’na katılacak.

Yapılan açıklamada, Hattuşaş Halk Oyunları Ekibi’nin Çorum’da yöresel halk oyunlarını en güzel şekilde tanıtan ve gelecek kuşaklara özgünlüğünü bozmadan aktardığı belirtilerek, “Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından bu yıl ilk defa yapılacak olan Mahalli Dal Halk Oyunları Yarışması Şöleni sayesinde ülkemizin sahip olduğu kültürel ve folklorik değerleri yaşatma ve yayma çabasında olan tüm toplulukları destekleyerek, yöresel özellikleri ön plana çıkarmak, geleneksel oyun ve müzik formlarını yaygınlaştırmak, tanıtmak ve kayıt altına almak amaçlanıyor.

Ülkemizde ilk defa yapılacak olan şölen öncesi, Halk Oyunları ekipleri ilk olarak 9 Aralık’ta Anıtkabir’i ziyaret edecek. 10 Aralık Pazar günü ise Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda gösteri yapacak. Yaş ortalaması 45 ve üzeri olan 26 halk oyunları ekibinin gösterinde Çorum Hattuşaş Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü de yarışmaya katılarak ilimizi en güzel şekilde temsil edecek.” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165