Hemşehrimiz TRT FM’in konuğu

İlk albümü ‘Dört Mevsim Türküler’ ile 2011 yılında müzik piyasasında adını duyuran, ikinci albümü...

02 Ekim 2014 Perşembe 11:11
 Hemşehrimiz TRT FM’in konuğu


İlk albümü ‘Dört Mevsim Türküler’ ile 2011 yılında müzik piyasasında adını duyuran, ikinci albümü ‘Geşt u Güzar’ı ise geçtiğimiz günlerde çıkaran hemşehrimiz Saffet Şimşek, bu gece TRT FM’de ‘Gecenin İçinden’ isimli programın konuğu olacak.


‘Dört Mevsim Türküler’ albümünde Çorum yöresi türkülerine ağırlık veren, ‘Geşt u Güzar’da ise sözleri Yunus Emre’ye ait olan ‘Aşkın Odu’ ve Pir Sultan Abdal’a ait ‘Gidiyorum Dertli Dertli’ isimli iki eserin yanı sıra Malatya, Tokat, Sivas, Erzincan, Elazığ, Tunceli ve Erzurum yörelerine ait anonim eserlere de yer veren Saffet Şimşek, gece 24.00’de TRT FM’de türkü severlere unutulmaz bir türkü ziyafeti sunacak.


SAFFET ŞİMŞEK KİMDİR?


15 Ağustos 1971 tarihinde Çorum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çorum'da tamamladı. Çorum'da yaşadığı dönem içerisinde bir çok kültürel ve sanatsal faaliyet içinde yer aldı. Çorum Kültür ve Sanat Evi bünyesinde çalışan halk oyunları ekibinde ve Türk Halk Müziği Korosu’nda görev aldı. Hitit Festivali kapsamında yapılan faaliyetlerde aktif rol aldı. Çorum Atatürk Lisesi Türk Halk Müziği Korosu’nda müzik öğretmeni Sadi Döner sayesinde görev aldı. 1992 yılında müzik öğretmeni Sadi Döner'in teşvikiyle Marmara Üniversitesi müzik eğitimi bölümünün sınavlarına girdi. Batı müziği eğitimi, solfej ve piyano derslerinin yanı sıra ana sanat dalı olarak şan eğitimini devam ettirdi. Marmara Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu’nda dört yıl boyunca çalışmalarını devam ettirdi. 1996 yılında mezun oldu. Halen İstanbul Ataşehir ilçesinde müzik öğretmenliği ve müdür yardımcılığı görevini yürütüyor. Yine Ataşehir ilçesi öğretmenler Türk Halk Müziği Korosu’nun şefliğini yapıyor. Stüdyo çalışmaları da devam eden Saffet Şimşek'in ‘Dört Mevsim Türküler’ ve ‘Geşt u Güzar’ isimli iki albümü bulunuyor.




Son Güncelleme: 02.10.2014 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.