Hemşehrimizin oyununa ayakta alkış

Çorumlu Yazar Mustafa Arıkoğlu'nun yazdığı, Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu'nun yepyeni oyunu...

21 Nisan 2014 Pazartesi 09:52
 Hemşehrimizin oyununa ayakta alkış


Çorumlu Yazar Mustafa Arıkoğlu'nun yazdığı, Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu'nun yepyeni oyunu ‘Dünya'nın Sonu.Net’ sahne aldı. Altıncı gösterimi yapılan oyun, tiyatroseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Oyunun, İstanbul Atacan Sanat Merkezi'nde gerçekleşen gösterimine katılan yazar Mustafa Arıkoğlu, oyun bitiminde Süheyl ve Behzat Uygur tarafından sahneye çağrılarak onurlandırıldı. Behzat Uygur: "Türk Tiyatrosunun yerli yazarlara ihtiyacı var. Kilometrelerce uzaktan, ta Çorum'dan bizleri kırmayıp gelen Mustafa kardeşimiz de geleceği parlak yazarlarımızdan." Dedi.

Seyircinin de büyük ilgisi ve desteğiyle karşılaşan Mustafa Arıkoğlu, kendisine bu gururu yaşatan ustalarına teşekkür etti.

Oyun sonrasında görüşlerini aktaran Arıkoğlu, tiyatro çalışmalarının devam ettiğini ve bir sinema projesi hazırlığında olduğunu söyledi. Süheyl ve Behzat Uygur'un en son 2008 yılında geldikleri Çorum'dan çok memnun kaldıklarını ve tekrar sahne almayı çok istediklerini, fakat Devlet Tiyatro Salonu'nun Haziran ayı sonuna kadar tiyatro harici etkinliklerle dolu olması nedeniyle bunun maalesef gerçekleşemeyeceğini belirten Arıkoğlu, şöyle dedi: "Duvarında Devlet Tiyatro Salonu yazan bir kurumun tiyatro için kullanılamaması ve tiyatronun bir önceliğinin olmaması çok üzücü. Bir Süheyl Behzat Uygur, Çorum'a kaç kez geliyor? Üstelik Çorum'un yetiştirdiği bir yazarın oyunuyla... Koskoca Çorum'da tek salon olması sebebiyle ben bu oyunu memleketimde sergiletemiyorum. Çorum'a en kısa sürede alternatif bir salon yapılmasına ve tiyatro dışındaki etkinliklerin o salona alınmasına ihtiyaç vardır. Tiyatro salonları yalnızca tiyatronun olmalıdır."

Uğur Babürhan'ın yönettiği oyunun, performanslarıyla her sahnede ön plana çıkan oyuncu kadrosunda Süheyl ve Behzat Uygur'un yanı sıra Kahraman Sivri, Önder Keskin ve Nurten İnan yer alıyor. Müziklerini Serpil Günseli'nin yaptığı oyunun dansları Ömer İbar'a, kostümleri ise Türkan Kafadar'a emanet edilmiş. Oyunun müziklerinden "İlham Perisi" adlı şarkıya çekilen klip de geçtiğimiz günlerde yayınlanmaya başlandı.

Dünya'nın Sonu.Net, sahnede görmeye alışık olmadığımız öğeleriyle "fantastik" yakıştırmasını fazlasıyla hak ediyor. Bir dolantı komedisi edasıyla başlayıp, Broadway müzikali tadında noktalanan oyun, seyirciyi ters köşeye yatırarak kahkaha dozunun düşmesine izin vermiyor.

Büyük usta Nejat Uygur'un turne aşkını devam ettiren oğul Uygur'lar, Dünya'nın Sonu.Net'le tüm yurdu dolaşmayı planlıyor.

Dünyanın Sonu.Net'i www.uygurgosteri.com ve 0216 485 0667 numaralı telefondan irtibata geçerek izleyebilirsiniz?




Son Güncelleme: 21.04.2014 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.