Hitit lezzetleri mest etti

Çorum Valiliği tarafından organize edilen ‘Kore Çorum Dostluk ve Kültür Buluşması’ kapsamında...

08 Ekim 2015 Perşembe 16:42
 Hitit lezzetleri mest etti


Çorum Valiliği tarafından organize edilen ‘Kore Çorum Dostluk ve Kültür Buluşması’ kapsamında Çorum’a gelen Koreli misafirler Hitit lezzetlerini tattı.


Dün Çorum Müzesi’nde gerçekleştirilen organizasyonda yer alan Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri, Hitit yemeklerinden örnekler sundu.


Koreli misafirlere Dusgarati (tam buğday ununa bulanarak kavrulmuş koyun eti) Neşa (Hitit sos ile tatlandırılmış ciğer yürek şiş), Ninda.Gur.Ra (peynirli, incirli kurbanlık kalın ekmek), Ninda.Lal (Bezelyeli ballı ekmek), Genzuwala (kurutulmuş incir içinde doldurulmuş ceviz ve bal), Parzaki (Kadim Anadolu mutfağından sebze ve tahıl ezmeleri) ve Tuwarsa (toprak küpte dinlendirilmiş üzüm suyu) ikram edildi.


Hitit yemeklerini tadan misafirler, Hitit mutfağının çok farklı ve lezzetli olduğunu ifade ettiler.

Koreliler’e başarılı bir sunum yaptıklarını belirten Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Elvan Güneş, emeği geçen herkese teşekkür etti.  

Son Güncelleme: 08.10.2015 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165