Hünerlerini sergilediler

Çorum Kafkas Kültür Derneği'nin yıl sonu etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

26 Haziran 2018 Salı 00:26
Hünerlerini sergilediler

Çorum Kafkas Kültür Derneği tarafından yıl sonu gösterisi düzenlendi. Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen gösteriye çok sayıda izleyici katıldı.

Çorum Kafkas Kültür Derneği tarafından yıl boyunca çeşitli kurslar verildi. Tüm bu kurslarda eğitim gören öğrenciler bir yılın emeklerini yıl sonu gösterisi ile taçlandırdı. Devlet Tiyatro Salonu’nda izleyicilerine unutulmaz bir gece yaşatan Kafkas Derneği, hazırladıkları gösteriler ile izleyenleri büyüledi. Gecenin sunuculuğunu ise Mustafa Tümer yaptı.

Programın açılışında Dernek Başkanı Nilüfer Hatice Kaya bir konuşma yaptı. Kaya, konuşmasında şunları söyledi: “Dernek olarak faaliyetlerimize aralıksız olarak devam ediyoruz. Bugün burada kursiyerlerimiz bir yılın emeklerini sizlere sergilemek için güzel bir organizasyon hazırladı. Yıl boyunca bayanlarımıza yönelik el sanatları kursu, gençlerimize yönelik mızıka ve akardeon kursu, yetişkin ve çocuklarımız için dil kursumuz devam etti. En önemli çalışmamız olarak değerlendirdiğimiz Gazipaşa Ortaokulu’nda çocuklarımızın da gayreti ile seçmeli Çerkes dil sınıfı açıldı. Açılan bu kursumuz 15 öğrencimize eğitim verecek. Dilimizin gelecek nesillere aktarılması hususunda bu konuyu çok önemsiyoruz. Bu anlamda öğrenci velilerine teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda emek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sizlerin destekleri ile yürütmeye çalıştığımız kültür mücadelemiz için daha çok çaba ve gayretle geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize, fedakar yönetim kurulu üyelerimize, desteğini esirgemeyen velilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”

'EN FAAL STK’LARDAN BİRİYİZ'

Kafkas Derneği Başkanı Kaya, Çorum’da Sivil Toplum Kuruluşları arasında oldukça faal olduklarını belirterek, “Derneğimiz kültürünü gelecek kuşaklara aktarabilmek adına önemli etkinlikler yapıyor. Yıl boyunca bu anlamda kurslar ve etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu açıdan baktığımızda en faal STK’lar arasında olduğumuzu söyleyebiliriz.

'KURSLAR DEVAM EDECEK'

Hatice Kaya, yıl boyunca organize etmiş oldukları kursların önümüzdeki yıl da devam edeceğini belirterek, ailelerin rahatlıkla çocuklarını kurslara gönderebileceklerini ifade etti.  

Gecede; Hatti Dans Grubu, Gunef Dans Grubu, Minik Gunef Dans Grubu, Mazenef Mızıka Grubu, Dil Skeçleri ve Hatti Müzik Grubu’ndan oluşan gruplar gösterilerini icra ettiler. Gecede özellikle en çok alkışı Minik Gunef Dans Grubu aldı. Minik öğrencilerin yapmış oldukları gösteri izleyenler tarafından tam not aldı.

Gecenin sonunda kurslarda emeği olan kurs hocalarına Dernek Başkanı Hatice Kaya tarafından plaket verildi.

Son Güncelleme: 26.06.2018 09:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.