‘Işık ve Zaman’ fotoğraf sergisi

Fotoğraf Sanatçısı Abdullah Agâh Öncül, fotoğraf sergisi açacak.

12 Eylül 2014 Cuma 11:37
 ‘Işık ve Zaman’ fotoğraf sergisi


Çorumlu Fotoğraf Sanatçısı Abdullah Agâh Öncül, fotoğraf sergisi açacak.

Bu yıl 7.’si gerçekleştirilecek olan Kadıköy Fotoğraf Merkezi Fotoğraf Günleri 19-20-21 Eylül tarihleri arasında başlayacak.


Teması Işık ve Zaman olan Fotoğraf Sergisi Haydar Paşa Tren Garı’nda saat 10.00’da açılacak ve 3 gün boyunca ücretsiz fotoğraf atölyeleri, sergiler ve sunumlar olacak.


Fotoğraf Sanatçısı Abdullah Agâh Öncül, “‘Işık olmadan fotoğraf olmaz. Foto demek Işık demek zaten. Latince kökenli bu kelime hayatımıza girdiğinden bu yana dünyaya bakış açımız değişti.” dedi. Öncül, “Kimileri için bir tutku, kimileri için bir yaşam biçimi olan fotoğrafta en güzel kareler ışık ve zamanın buluşması ile yakalandı. Fotoğrafta ışık ne kadar önemli ise zamanda bir o kadar önemli. Hikâyesi olan fotoğraflar çekmek istiyorsanız doğru zamanda doğru yerde olmalısınız. Hafızamızda yer edinen fotoğraflara baktığımızda fotoğrafçı deklanşöre basacağı zamanı iyi bilmiştir. Bilmedir de yoksa tarihe iz düşecek görüntülerden ziyade “An” fotoğrafı çekmekten öteye gidemez.” diye konuştu.


Öncül, Fotoğrafı an fotoğrafı olmaktan çıkarıp sanat haline getirmek için fotoğrafçının Işık ve Zaman’ı birbirine kavuşturmasının gerektiğini sözlerine ekledi.




 

Son Güncelleme: 12.09.2014 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165