İşitme engelliler tiyatro izledi

Çorum’da ilk kez işitme engelliler işaret diliyle tiyatro izledi.

31 Mart 2015 Salı 15:30
 İşitme engelliler tiyatro izledi


Çorum’da ilk kez işitme engelliler işaret diliyle tiyatro izledi. 

Çorum Sanat Tiyatrosu’nun “Profesyonel” adlı tiyatro oyunu tiyatroseverle buluştu. Devlet Tiyatro Salonu’nda sahnelenen oyun öncesi işitme engelliler için salonda bir yer tahsis edilirken, sahnenin iki tarafına da işaret dili uzmanları görevlendirildi. Oyunda yer alan replikler iki işaret dili uzmanı tarafından oyunu izlemeye gelen işitme engellilere aktarıldı.

Çorum Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Özgür Pehlivan, tiyatrolarının 13. sanat yılında Duşan Kovaçevic'in “profesyonel adlı oyununu sahnelediğini belirterek, “Tiyatro’nun güzel bir sanat. Bizler izliyoruz ama işitme engelli vatandaşlarımız neden izlemesin diye düşündük. Bu oyunda bir güzellik yaparak işaret dili uzmanları bulduk. Uzmanlar biz oyunu oynarken repliklerin çevirisini yapıyorlar. Amacımız işitme engellilerinde tiyatroya gelebildiklerini göstermek ve onlara güzel bir oyun sergilemekti” dedi.

İşitme engelli Ömer Albayrak ise, daha önce işaret diliyle hiç tiyatro sahnelenmediğini belirterek, ilk kez böyle bir şey yapıldığından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Altan Uysal ve Haydar Savaş Akkuş'un yönettiği oyunda Altan Uysal, Haydar Savaş Akkuş, Cemile Ülkem Atik ve Utku Dalgıç rol aldığı ve 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle hikayesini anlatan oyun beğeniyle izlendi.



İHA

Son Güncelleme: 31.03.2015 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165