‘İskilip Desenleri’ sergide

Ünlü ressam şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi Gülseren Südor’un ‘İskilip Desenleri’ adlı...

22 Eylül 2014 Pazartesi 11:37
 ‘İskilip Desenleri’ sergide


Ünlü ressam şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi Gülseren Südor’un ‘İskilip Desenleri’ adlı esim sergisi törenle açıldı. Resim sergisi İskilip Belediyesi ve Galeri Diani’nin katkıları ile gerçekleştirildi.


Hocası Bedri Rahmi’den tam 69 yıl sonra İskilip’e gelen Südor, 2011 yılında İskilip’te yaptığı çalışmaları 3 yıl sonra sanatseverlerle buluşturdu. Bedri Rahmi anısına açtığı resim sergisinde konuklarla tek tek yakından ilgilenen Südor, “Bedri Rahmi hocamız şiirlerinde ve resimlerinde İskilip’i çok özel anlatmış. Onun İskilip’e gelmesinden tam 69 yıl sonra, 2011 yılında bende buraya gelerek çalışmalar yaptım. İskilip sokaklarında gezerken hocamın o günlerini hayal ettim. Bizleri burada ağırlayan başta Belediye Başkanı Recep Çatma olmak üzere bütün sanatsever dostlara teşekkür ediyorum” dedi.


Sanatseverleri bir araya getiren ‘İskilip Desenleri’ isimli sergiye İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, tam 1.5 yıl aradan sonra İskilip’e gelen Hughette Eyüboğlu, belediye ve il genel meclis üyeleri, siviy toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanatseverler katıldı.


Başkan’ın sürprizleri var


Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Recep Çatma, bundan böyle Çatalkara Kültür ve Sanat Evi’nin ismi gibi sanata hizmet vermesini istediğini söyledi. Bunun için Belediye olarak gerekli alt yapıyı oluşturacaklarını ve bu konu hakkında ilerleyen günlerde sürprizlerinin olacağını belirten  Çatma, tüm sanatseverleri Çatalkara’da buluşmaya davet etti.


Gülseren Südor ve Hughette Eyüboğlu’na İskilip’te oldukları için teşekkür eden Başkan Çatma, bundan sonra bu tür etkinliklerle sık sık bir araya gelerek, Südor ve Eyüboğlu’nu İskilip’te görmek istediğini ifade etti.


‘İskilip’te olmaktan mutluyum’


Başkan Çatma’nın ardından konuşan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun gelini Hughette Eyüboğlu’nun konuşması zaman zaman duygu dolu anlar yaşattı. Tekrar İskilip’te olmaktan mutlu olduğunu belirten Eyüboğlu, Gülseren Südor ve kendilerini İskilip’te ağırlayan Belediye Başkanı Recep Çatma’ya teşekkür etti.









Son Güncelleme: 22.09.2014 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.