Kadınlar Ayla'yı izledi

Sinema ve Tiyatro Günleri başladı

09 Kasım 2017 Perşembe 17:06
Kadınlar Ayla'yı izledi

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde düzenlenen Sinema ve Tiyatro Günleri kapsamında, kursiyer kadınlar sinema keyfi yaşadı. Sinemayı yaklaşık 600 kadın izledi.

Son günlerde popüler olan ve bir o kadar da iddialı yapım “Ayla” filmini izleyen kadınlar duygularına hâkim olamadı ve salonda duygusal anlar yaşandı. Kore Savaşı esnasında oraya giden Türk askerinin yardım severliğini ve başlarına gelen olayların anlatıldığı filmde en önemli nokta savaşta ailesini kaybetmiş bir Koreli çocuk ile astsubay Süleyman arasında oluşan duygusal bağ. Gerçek bir hikayeye dayanan film izleyen kadınları oldukça etkiledi.

Ayla filmini Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri ile birlikte izleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü film sonunda yaptığı açıklamada, kursiyerlere yönelik bu tür etkinlikler düzenlediklerini vurguladı. Hatice Külcü, “Çocukluğumuzdan beri Kore Gazilerimizden dinliyoruz o yıllarda yaşananları, hatıralarını. Çok güzel bir film. Orada Türk Askerinin gücünü, Türk Devletinin gücünü, Türk Milletinin bütün dünya mazlumlarının yanında olduğunu bir kez daha görmüş olduk” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.