Kale’ler ayağa kalkıyor

Osmancık ve İskilip Kalesi'ne ziyaretler için asansör planlanıyor

30 Aralık 2017 Cumartesi 11:58
Kale’ler ayağa kalkıyor

Çorum turizminin önemli ögeleri arasında iki ilçede tarihi kalelerle ilgili çalışma yapılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Osmancık Kandiber Kalesi’nde restorasyon çalışmaları yüzde 85 oranında tamamlandı. Kale otantik bir düzenleme ile yerli ve yabancı konuklara açılacak. Kale’ye çıkışlar için asansör tertibatı yerleştirilecek. İsteyenler yürüyerek çıkabilecek.

İSKİLİP’TE DURUM  FARKLI

Tarihi İskilip Kalesi’nde durum biraz farklı. Selçuklu ve Osmanlı’nın yanı sıra bir çok medeniyete ev sahipliği yapan İskilip’te, tarihi çarşılar, arastalar ve kalenin restorasyonu için yakın geçmişte 4 etap halinde proje yapıldı.

Söz konusu projelerden sadece birisi ihale edilerek tamamlanabildi. İskilip Kalesi’nin de içinde yer aldığı diğer etaplar uzun süredir ihale edilmeyi bekliyor.

Öte yandan İskilip Kalesi’ne yönelik ziyaretçileri için tıpkı Osmancık Kandiber Kalesi gibi asansör yerleştirilmesi düşünülüyor.

Son Güncelleme: 30.12.2017 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165