Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması

Hemşehrimiz yazar Osman Çeviksoy’un da üyesi olduğu Avrasya Yazarlar Birliği’nce ilki 2008 yılında...

01 Ağustos 2014 Cuma 10:27
 Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması


Hemşehrimiz yazar Osman Çeviksoy’un da üyesi olduğu Avrasya Yazarlar Birliği’nce ilki 2008 yılında düzenlenen Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Hikâye Yarışmasının bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirilecek. 14 ülkede duyurulan yarışma, Türk dünyasının tek ortak edebi yarışması olma özelliğini taşıyor. Şartnamesi o ülkelerin dillerinde yayımlanan  yarışmada  ortak takvime bağlı olarak önce ulusal değerlendirmeler yapılıp dereceler belirlenecek, ödül törenleri yapılacak. İkinci aşamada her ülkenin birincileri Türkiye Türkçesine çevrilecek ve uluslar arası dereceler belirlenecek. Ankara'da yapılacak bir büyük törenle uluslararası ödüller sahiplerini bulacak.


Yarışma takvimine göre, hikâyelerin son teslim tarihi 30 Eylül 2014. Dereceye girenler ise 1 Kasım 2014 tarihinde açıklanacak.




Son Güncelleme: 01.08.2014 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.