‘Koro’ filmini okudular

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Osmancık Şubesi, bu haftaki film okuma programında ‘Koro’ adlı filmin okumasını yaptı.

15 Ocak 2015 Perşembe 11:45
 ‘Koro’ filmini okudular


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Osmancık Şubesi, bu haftaki film okuma programında ‘Koro’ adlı filmin okumasını yaptı.


2004 Fransız yapımı olan film savaş sonrası Fransa'da 1949 yılında geçer. İşini sevmeyen bir müdür ile müzik öğretmeninin şahsında klasik eğitim metodu ile modern eğitim metodunun karşılaştırılması yapılır. Okulun müdürü öğrencilere karşı oldukça sert davranmakta, hücre cezası ve dayak gibi acımasız cezalar vererek disiplini sağlamaya çalışmaktadır. Bu gibi cezalar ile hiçbir sonuca varılamayacağını düşünen müzik öğretmeni, cezaların caydırıcı olmak bir yana öğrencilere ispiyonculuğa özendireceğini ve aralarındaki çatışmanın artacağını düşünür. Aklına gelen en iyi çözüm, en iyi bildiği iş olan müzik sayesinde öğrencilere ulaşarak onlara farklı bir dünyanın kapılarını aralayabilmek olur.


Filmi anne ve babalar ile öğretmenlerin mutlaka izlemesi temennisinde bulunularak, şunlar dile getirildi; “Filmde asla umutsuzluğa kapılmadan sabır ve sevgiyle eğitim yapılması gerektiği üzerinde durulur. Çocuklara ve okuldaki personele tepeden bakan bir müdürün kendinden makam ve mevki bakımından üstün kişilere yalakalık yapması filmin en çarpıcı yönlerinden biri. Filmde müzik çok etkili bir şekilde işlenmiş olup müziğin insanlar üzerindeki etkisi de can alıcı bir şekilde işlenmiş.” 




Son Güncelleme: 15.01.2015 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.