Kültür gezisine katıldılar

Üniversite öğrencileri Çanakkale ve Bursa'yı gezdi

17 Ekim 2017 Salı 15:22
Kültür gezisine katıldılar

Çorum Belediyesi’nin kültür gezileri kapsamında Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri Çanakkale ve Bursa gezilerine katıldı.


Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Karakaş, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Güngör Karakaş, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı öğretim elemanları Gülistan Başçı, Harun Kısacık ve öğrenciler  geçtiğimiz  cumartesi günü Çorum’dan hareket edip 17 Ekim Salı sabahı tekrar Çorum’a döndü.


Gezi programı çerçevesinde önce Çanakkale şehitliğini ziyaret eden kafile, kara ve deniz savaşları hakkında rehberden bilgi aldı. Pazartesi sabahı Bursa’ya geçen kafile, burada Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman ve Orhan Bey’in türbelerini ziyaret etti. Bursa Ulu Camii’ni de ziyaret ederek buradaki hat örnekleri hakkında rehberden bilgi alan kafile, gezi programını tamamlayarak Çorum’a döndü.


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, değerler eğitimi ile öğrencilerin tarih şuuru kazanmalarını, milli ve manevi değerleri özümsemelerini eğitim-öğretimin önemli bir parçası olarak gördüklerini ifade etti. Işık, “Türk tarihinin en önemli dönemeçlerinden birisi olan Çanakkale’de şehitlerimizi yâd ederek bilinçlenen, manevi duyguları kuvvetlenen ve ardından Bursa’nın tarihi yerlerini büyük Osmanlı medeniyetinin temellerini atan atalarının türbelerini ziyaret eden gençlerimiz köklü bir maziye sahip necip bir milletin çocukları olduklarının idrakine varmışlardır.” dedi.









Son Güncelleme: 17.10.2017 22:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.