Kültür Sohbetleri başlıyor

Çorum'da Kültür Sanat ve günlük yaşam ile ilgili kültürel birikimi gelecek nesillere aktarmak amacıyla Çorum'da bu kültürü...

14 Kasım 2014 Cuma 17:16
 Kültür Sohbetleri başlıyor


Çorum'da Kültür Sanat ve günlük yaşam ile ilgili kültürel birikimi gelecek nesillere aktarmak amacıyla Çorum'da bu kültürü özümsemiş, yaşamış insanlarımızdan dinleyerek kayıt altına almak daha sonra yayına dönüştürmek üzere 2014-2015 döneminde Çorum Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce ‘Kültür Sohbetleri’ programlandı.


Valilik’ten yapılan açıklamada, Kültür Sohbetleri ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı; “İnsanlığın ortak mirası olan kültür, millet olmanın vazgeçilmez unsuru, sosyal yapıyı şekillendiren en önemli etmendir. Bizi biz yapan değerlerimiz teknolojiye yenik düşüp kaybolmaktadır. Bu nedenle sözlü kültür öğelerimizin bir an önce derlenip yazıya geçirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekmektedir.


Çorum’da ülkemizin genelinde olduğu gibi sağlam bir kültürel yapıya sahiptir. Bu kültürün öğeleri olan insan hazinelerimizin desteğini alarak Çorum'un yaşam kültürünü kayıt altına alıp gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılacak Kültür Sohbetleri’nde ilk dönemde 14 konuşmacı yer alacak olup, yapılacak konuşmalar kayıt altına alınacaktır.


Sohbet programlarının ilki 20 Kasım Cuma günü saat 19.00'da Hasanpaşa Yazma Eserler Kütüphanesi’nde İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili tarafından Şehir ve Kültür konusu ile başlayacak. Her 15 günde bir Cuma günleri Ahmet Ertekin, Dr. Rıfat Patır, Recep Camcı, Abdulkadir Ozulu, Halil Taşkaldıran, Ethem Erkoç, Mustafa Tuluk, Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Mehmet Yolyapar, Prof. Dr. Satılmış Basan, Hasan Tuluk, Muzaffer Gündoğar ile devam edecek, 1 Mayıs 2015 tarihinde İsmet Çenesiz ile bitirilecektir. Gelecek dönemlerde de aynı şekilde değişik Kültür Sanat ve günlük yaşam ile ilgili birikimi olan Çorumlular’la Kültür Sohbetleri devam ettirilecektir. Programlar önceden basın aracılığı ile duyurulacak olup tüm Çorumlular’ı ‘Kültür Sohbetleri’ne bekliyoruz.” 




Son Güncelleme: 14.11.2014 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.