Malezya’dan İskilip’e özel ilgi

Malezya, Singapur ve Endonezya’da izlenen Al Hijra televizyon kanalı Ramazan ayında gösterime...

09 Nisan 2014 Çarşamba 09:57
 Malezya’dan İskilip’e özel ilgi

Malezya, Singapur ve Endonezya’da izlenen Al Hijra televizyon kanalı Ramazan ayında gösterime girmek üzere İskilip’te çekimler yapıyor.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Malezya’da bulunan Türk Büyükelçiliği Basın Müşavirliği aracılığı ile Türkiye’ye gelen ekip, Hatay, Mardin, İstanbul ve Bursa’da çekimler yaptıktan sonra İskilip’e geldi.

Çorum Valiliği, İskilip Kaymakamlığı ve İskilip Belediyesi’nin ev sahipliğinde çekimler yapmaya başlayan AL HİJRA televizyon ekibi, İskilip’in tarihi mekânlarında anlatımlarda bulunacak.

Kısa bir İskilip turu yapan ‘Ayat riwat’ programı ekibine İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy Seyirtepe’de İskilip Dolması ikram edildi. İskilip Kalesi, Kral Mezarları ve Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergi Salonu’nu görüntüleyen ekip, kütüphanede bulunan el yazması eserleri de görme imkanı buldu. Program sunucusu Mu’adhz bin Dzulkefly yaptığı açıklamada, İskilip’in tarihi dokusundan ve tarihi şahsiyetlerinden etkilendiklerini ifade etti. Program ekibi İskilipli Atıf Hoca’nın mezarını da ziyaret ederek dua ettiler.

AL HİJRA Televizyon ekibi, İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy’u ve İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma’yı da ziyaret etti. Kaymakam Gürsoy, İskilip’in tarihi ve kültürel değerlerinin üst seviyede olduğunu belirterek, televizyon ekiplerinin ilçenin tanıtımına katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Recep Çatma da, televizyon ekibine ilçenin sembolü haline gelen İskilip kapısı maketi hediye etti. Çatma, AL HİJRA Televizyon ekibini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “300 milyonluk bir coğrafyaya yayın yapan Al HİJRA Televizyonu’nun İskilip’e yer vermesinden dolayı şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ederim” dedi. 







Son Güncelleme: 09.04.2014 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.