Mardinli öğrenciler Sungurlu'da

Mardinli öğrenciler Çorum'u gezip tanıyacak

19 Ekim 2017 Perşembe 16:17
Mardinli öğrenciler Sungurlu'da

İçişleri Bakanlığı’nın ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Çorum’u gezecek Mardinli öğrenciler Sungurlu’ya geldi.


İçişleri Bakanlığı’nın ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Mardin’den 315 öğrenci Çorum’a gelecek.


Mardin’de eğitim gören konuk öğrencilere Çorum’un tarihi ve kültürel değerleri tanıtılacak. Çorum Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sorumluluğunda Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın ortaklığı ile birlikte ‘Geziyorum, Görüyorum, Öğreniyorum’ sloganıyla bir proje hazırlandı.


Projenin birinci etabında 45 kişiden oluşan öğrenci grubu Çorum’da tarih turu yapacak. Çorum ve Mardin arasında ortak bir bağ oluşturulması, kültürün birleştirici etkisinin kullanılarak öğrencilerin zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimine katkıda bulunulması hedefleniyor.


Mardin’den gelen ilk öğrenci grubu Mardin’den uçakla Ankara’ya oradan da otobüsle Sungurlu’ya geldiler. Mavi Ocak tesislerinde yemek yiyen öğrenciler daha sonra Çorum’a gitmek için yola çıktılar.


19-21 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek gezi kapsamında Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan öğrencilerin ülkenin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak iller arasında kardeşlik köprülerinin kurulması ve ruhunun geliştirilmesi, kötü alışkanlıklardan uzak tutulmaları, iller arası kültürel değerlerin paylaşımı amaçlanıyor.






SUNGURLU




Son Güncelleme: 19.10.2017 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.