Mecitözü bu proje ile hareketlenecek

Mecitözü bu proje ile doğa ve tarih turizminden faydalanacak, ilçede yerel kalkınma sağlanacak

13 Temmuz 2018 Cuma 16:18
Mecitözü bu proje ile hareketlenecek

Mecitözü Figani Köyü'ndeki tarihi Roma Hamamı tarih ve doğa turizmine kazandırılacak. Projenin sözleşmesi OKA İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın ile Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Çıplak tarafından OKA Çorum Yatırım Destek Ofisinde imzalandı.

Çorum İl Özel İdaresi tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2018 yılı Fizibilite Desteği programı kapsamında sunulan ‘‘Tarihi Roma Hamamı’nın Tarih ve Doğa Turizmine kazandırılması ’’başlıklı proje kabul edildi.

Proje kapsamında Mecitözü İlçesi Figanı Köyünde bulunan Tarihi Roma Hamamı'nın ve çevresinin Doğa ve Tarih Turizmine kazandırılması için alternatif yatırım önerileri  ve gerekli raporlar hazırlanarak, ilçenin jeotermal odaklı tarih ve doğa turizm potansiyeli ortaya çıkarılması hedefleniyor.  Hedefler arasında termal turizm odaklı olmak üzere Mecitözü ve çevresinde yerel kalkınmanın sağlanması da bulunuyor.

Son Güncelleme: 28.07.2018 01:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.