Meseleye son noktayı Külcü koydu

Çorum'a çok kapsamlı ve modern bir kongre ve kültür merkezi meselesi Belediye Başkanı Külcü'nün inisiyatif alması ile çözülüyor

10 Ocak 2018 Çarşamba 15:18
Meseleye son noktayı Külcü koydu

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında, TOKİ Başkanlığı mülkiyetine geçen Akıncı Kışlası’nın 276 bin m2’lik arazisine yine aynı kurumun talebi üzerine imar düzenlemesi yapıldı.

Yeni düzenleme TOKİ’nin talep ettiği motamot bir planlamadan daha farklı gerçekleştirildi. 2 bin 200 adet ‘Prestij’ olarak tarif edilen lüks konutların yapılacağı bölgede yaşayacak insanlar için yollar, sosyal donatılar, sosyal ve kültürel tesisler işaretlendi. Dikkat çeken konu aynı bölgeye Devlet Tiyatro Salonu binası planlandığının söylenmesiydi. Haliyle Devlet Tiyatro Salonu geleceğe yönelik bir karar. Yoksa buraya hemen yarın yeni bir DTS yapılacağı anlamına gelmiyor.

Bilindiği üzere Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, daha önce sinyalini verdiği Çorum’a Kongre ve Kültür Merkezi yapma sözünü, 2017 yılının son aylarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaptığı istişare toplantısında resmen açıklamıştı.

ESASINDA BU MERKEZLERİ ANKARA YAPIYOR

Hatırlatmakta fayda var; esasında illerde genellikle çok fonksiyonlu kültür merkezleri Ankara tarafından yapılıyor. Türkiye’nin yaklaşık 70 kentinde bu türden kültür merkezlerinin hayata geçirildiğini bu işin muhatapları olan bakanlık yetkilileri söylüyor. Memlekette çok uzun yıllardır derme çatma, oturma düzeni, kürsü ve akustik problemleri olan yetersiz salonlarda sosyal ve kültürel faaliyetler yapıldığından, şiddetle modern bir kültür merkezi ihtiyacı uzun süredir gündeme geliyordu. Okurlar bilir, mevzuyu biz de sütunlarımızda defalarca yazıp çizdik.

ÇORUM MİLLETVEKİLLERİ DEVREYE GİRDİ, AMA…

Çorum Milletvekilleri’nin devreye girmesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve teknik uzmanları yerelde bir dizi görüşme ve incelemeler yaptılar. Neticede proje hazırlandı, 15 milyon lira gibi bir kaynak gerektiği ortaya çıktı. Lâkin gereken 15 milyon liralık kaynak ilgili bakanlıktan bir türlü çıkarılamadı.

KÜLCÜ TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU

Başkent’ten müspet bir sonuç alamadığımız için sürüncemede kalan meseleye, Belediye Başkanı son noktayı koydu. Külcü, geçen yılın son aylarında yaptığı açıklamada, 2018 yılında Çorum’a modern bir kültür ve kongre merkezini Çorum Belediyesi’nin yapacağını duyurdu. Hatta yerini de Ulu Cami güneyi ve Akşemseddin Cami karşısı yol üzeri olarak tarif etti. İki yıl önce 15 milyon lira maliyet çıkarılan merkezin genel bütçeden değil, yerel kaynaklarla yapılması böylece kesinleşmiş oldu.

Sonuç itibariyle kültür merkezi gündemi tartışmaları da sona erdi. Şimdi yeni merkezin yapılması için gün saymaya başladık bile…

Son Güncelleme: 12.01.2018 08:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Okur 2018-01-10 16:25:33

Külcü de olmasa Çoruma kimse bakmayacak. Devletten gelen büyük yatırım sadece hastane. Külcünün çalışmaları olmasa Cumhurbaşkanı ve Başbakan Çorum'a gelebileceklermiydi. Keşke milletvekilleri ve bürokratlarda külcü gibi çalışsada çorum bir yerlere gelse.

Avatar
Kadir 2018-01-10 16:37:24

Büyük çok amaçlı örnek bir kültür merkezi olsun, Çorum’un elli yılına damga vursun, merkezin nüfusu her yıl ortalama on bin artıyor çünkü .

Avatar
Mert 2018-01-10 19:03:06

Milletvekillerinin yaptıramadığı işi Başkan üstleniyor. Sevinmeli mi yoksa üzülmeli miyiz.
Elalem Ankara'dan para koparır ilçelerine bile kültür merkezleri yaptırır. Bizim siyasetçiler birbirlerine çelme takmaktan işe vakit bulamaz.

Avatar
Mertçe 2018-01-11 08:22:02

Külcü, gündem değiştirmeyi öğrenmiş. Vekillerin zayıf olduğunu gözler önüne sermeyi de. Gelecek dönem Külcü hem belediye başkanı hem vekillik yapar.

Avatar
Ali 2018-01-11 17:01:29

Milletvekilleri yüzünden havaalanımız yok zaten , hepsi bıraksın gelecek seçime