O kışla ayağa kalkıyor

Osmanlı yadigarı tarihi Redif Kışlası'nın OKA ödeneği onaylandı

23 Ocak 2018 Salı 14:39
O kışla ayağa kalkıyor

İskilip’te bulunan Osmanlı yadigarı tarihi Redif Kışlası’nın restorasyon projesinin 793 bin 785 liralık ödeneği Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

İskilip'in tarihi binalarından Redif Kışlası'nın restorasyon ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. İlgili firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı.
Mevcut ödeneği 2.895.328,48 TL olan Redif Kışlası restorasyon projesinin 793.758,07 TL’si Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından karşılanıyor.

İskilip Kaymakamlığı da geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “1.800.000TL bütçeli Redif Kışlası Restorasyon Projemiz OKA tarafından kabul edildi. Mutluyuz.” ifadelerine yer verdi.

Restorasyonu üstlenen firmanın mevsim şartlarına göre çalışmalarını sürdüreceği, işin 350 günde tamamlanması öngörüldü

REDİF KIŞLASI

Osmanlı İmparatorluğu II. Mahmut döneminde 1826’da yeni çeri ocağının kaldırıldıktan sonra dönemin “Meclis-i Şurası” 1834 yılında Redif Askeri Kışlaları kurulmasına karar verdi. Tüm ülkede yeniden yapılanmaya giden askeri teşkilat bu kapsamda belirli yerlere askerin toplanma ve sevkini sağlamak amacıyla kışla binaları oluşturdu. Askerin toplanma merkezi olarak oluşturulan kışlalardan bir tanesi de 19. Yy sonlarında İskilip’te inşa edildi. 720 metre kare alan üzerine tastan üç kat olarak inşa edilen Redif Kışlası 1945 yılına kadar kullanıldı. Bu tarihten sonra terk edilen bina bugün yıkık bir vaziyette bulunuyor.

Son Güncelleme: 24.01.2018 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2018-01-23 20:00:02

Sayın yetkililerden isteğimiz İskilip Atıfhoca Devlet hastanesinin ve cami restarasyonlar gibi olmaması yönünde takipci olmalarını dilerim ayrılan para çok güzel para asgari ücretin 1 800tl olduğunu düşünürsek zayi edilmemesini dilerim. Hayırlı olur inşalllah.