Ödüllü fotoğraflar sergide

'Barış ve Medeniyet’in Başkenti Çorum' fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergisi gerçekleştirildi.

19 Eylül 2017 Salı 13:43
Ödüllü fotoğraflar sergide

Barış ve Medeniyet’in Başkenti Çorum, profesyoneller tarafından fotoğraflandı. Yarışmada dereceye giren fotoğraflar Devlet Tiyatro Salonu Fuayesi’nde görücüye çıktı.

Çorum Valiliği İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen ‘Barış ve Medeniyet’in Başkenti Çorum’ konulu fotoğraf il dışından yoğun ilgi gördü. 199 fotoğraf sanatçısının 729 fotoğrafla başvurduğu fotoğraf yarışmasının İl Özel İdare tarafından ilk defa yapılıyor olmasına rağmen fotoğrafçıların ilgisi memnuniyetle karşılandı.

Çorum’da bulunan tarihi yapılar, turistik yerlerin, kültürel ögelerin ve doğal güzelliklerin fotoğraf sanatının görsel gücüyle anlatılarak tanıtıma katkı sağlanması amaçlanan yarışma hedefine ulaştı. Fotoğraf sanatçılarıyla birlikte, 15-16 Temmuz tarihlerinde Boğazkale, Hattuşa, Yazılıkaya ve Alacahöyük gibi tarihi ve kültürel yerlere Foto Safari düzenlenmişti.

Ödüllü fotoğraf yarışmasında birinci olan Mustafa Güral ‘Kalehisar’ isimli fotoğrafıyla 5.000 TL’lik ödülün sahibi olurken, Hattuşa isimli fotoğrafıyla ikinci olan Egemen Umut Şen 4.000 TL, üçüncü olan Nuri Çoban ise Usta isimli fotoğrafıyla 3.000 TL’lik ödülün sahibi oldular.

Dereceye giren fotoğrafçılar için ödül töreni ve sergi açılışı da düzenlenirken, Vali Necmeddin Kılıç’ın da katıldığı sergi açılışında fotoğraf sanatçılarına plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Devlet Tiyatro Salonu’nda yapılan sergide toplam 59 fotoğraf, fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu.






 

Son Güncelleme: 19.09.2017 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165