Özbekistan’dan döndüler

Özbekistan'a giden AK Parti Çorum Milletvekili Ceylan, Başkan Gül ve Başkan Yardımcısı Candan yurda döndü.

23 Ekim 2018 Salı 16:41
Özbekistan’dan döndüler

3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Özbekistan'ın tarihi kenti Buhara’da  gerçekleştirildi.

Turkish Studies Dergisi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi ve Buhara Üniversitesi tarafından düzenlenen kongrenin ana destekçileri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Çorum Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA ve Özbekistan'ın Ankara Büyükelçiliği yer alırken, Anadolu Ajansı da toplantının medya sponsorluğunu üstlendi. 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nde Almanya, KKTC, Makedonya, Pakistan, Güney Kore, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan'dan gelen 300'den fazla akademisyen, 8 alt sempozyumda 348 bildiri sunuldu.

Kongreye; Türkiye’den Kongre Onur Kurulu Başkanı ve TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Özbekistan Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar, Buhara Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdukabil Tulaganov, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem,  Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Necip Fazıl Kurt, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı,  Bursa Milletvekili Osman Mestan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Suat Uğur, Prof. Dr. Ümit Meriç, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ile çok sayıda milletvekili, vali ve belediye başkanından oluşan protokol heyeti ve 300’den fazla uluslararası akademisyen katıldı.

AZİZ SANCAR’LA SOHBET

Kongre kapsamında 8 alt sempozyumda 348 bildiri yer alırken, onur konuğu olarak katılan Prof. Dr. Aziz Sancar’a Buhara Devlet Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Çorum Belediye Başkan Zeki Gül, Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir süre sohbet etti.

HEMŞEHRİ BÜYÜKELÇİYE ZİYARET

Özbekistan'ın tarihi Buhara şehrinde gerçekleştirilen 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne katılan Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçisi hemşehrimiz Ahmet Başar Şen ve  Özbekistan TİKA Taşkent Koordinatörü hemşehrimiz Dr. Ali İhsan Çağlar ile İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Buhara Tıp Üniversitesi arasında imzalan protokolde görüştü.

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, “Çorum Belediyemizin de desteklediği 3.Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi için ata yurdumuz Özbekistan’a gittik. Bu tür kongreler toplumların birbirlerine yakınlaşmasına ve dostlukların pekişmesine vesile olacağına inanıyorum. Büyükelçimiz ve TİKA Koordinatörümüzün Çorumlu olması bizleri ayrıca gururlandırdı. İnşallah dost ve kardeş ülkemizle birlikte önümüzdeki süreçte daha güzel çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Büyükelçimiz ve TİKA Koordinatörümüze hemşehrilerimizin selamını ileterek çalışmalarında kolaylıklar diledik.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Merak ettim 2018-10-24 19:15:31

özbekistan'a gidenler acaba para alıyor mu devletten? eğer alıyorsanız özellikle sana helal olmasın sayın ZekiGül.

banner165