Redif Kışlası'nda restorasyon

Tarihi kışla eğitim ve kültür merkezi olacak

14 Eylül 2017 Perşembe 00:53
Redif Kışlası'nda restorasyon

İskilip’in tarihi Redif Kışlası restorasyon ihalesi 4 Ekim 2017 tarihinde yapılacak.
Osmanlı Devleti döneminde inşa edilen askerlerin toplanma, eğitim ve sevk merkezi olarak kullanılan yaklaşık 150 yıllık kışla eğitim ve kültür merkezi olacak.
AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, İskilip'te Eğitim ve Kültür Merkezi olarak kullanılacak olan 150 yıllık Redif Kışlası Restorasyonu yapım işi ihalesi gelecek ay gerçekleştirileceğini duyurdu.
REDİF KIŞLASI
Osmanlı İmparatorluğu'nda 2. Mahmut döneminde Yeniçeri Ocağı kaldırıldıktan sonra dönemin "Meclis-i Şura"sı tarafından redif askeri kışlaları kurulmasına karar verildi.
Ülke genelinde yeniden yapılanmaya giden askeri teşkilat, bu kapsamda belirli yerlere askerin toplanma ve sevkini sağlamak amacıyla kışla binaları oluşturdu. Askerin toplanma merkezi olarak oluşturulan kışlalardan biri de 20'nci yüzyılın başlarında Çorum'un
 İskilip ilçesinde inşa edildi.
Meydan Mahallesi'nde yer alan, 720 metrekarelik alan üzerine taştan 3 kat olarak inşa edilen Redif Kışlası, Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ile Ç
anakkale ve Kurtuluş Savaşlarında faal olarak kullanıldı. Kışlanın 1945 yılına kadar kullanılmaya devam ettiği biliniyor.







Son Güncelleme: 28.07.2018 00:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.