Selçuklu izleri Çorum'da aranıyor

Selçuklu dönemi eserlerinin izi aranıyor

17 Eylül 2017 Pazar 12:20
Selçuklu izleri Çorum'da aranıyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sanat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin, Anadolu Selçuklu dönemi eserlerinin izini Orta Karadeniz bölümünde aradı.

ADÜ Sanat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca’nın destekleriyle Anadolu Selçuklu dönemine ait yapıların araştırılması çalışmalarına Ağustos 2017’de Çorum’dan başlandı.

Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin başkanlığında Adnan Menderes Üniversitesinden mezun olarak meslek hayatına başlayan Sanat Tarihçisi Yusuf Bakıcı ve Arkeolog Hüseyin Özkan, Kültür ve Turizm Bakanlığını temsilen Bafra Müzesinden Sanat Tarihçisi Rafet Karaçal’dan oluşan ekip bölgede bulunan önemli Selçuklu eserlerinin tespit ve belgelendirmesini yaptı.

Çorum’un güney ilçelerinden Alaca’da yapılan incelemelere Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez de katılarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yapılan çalışmalarla bölgenin kültürel ve turizm yönüyle gelişimine vurgu yaptı. Ülkemizin kültürel değerlerinin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarda Adnan Menderes Üniversitesinin öncü bir rol üstlenmiş durumda olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Şahin, 10 Temmuz 2015 tarihinde kurulan Sanat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Türkiye’de aklanında öncü kuruluşlardan biri olduğuna işaret etti. Şahin, bu merkezle birlikte ADÜ öğrencilerinin Anadolu’daki Selçuklu eserlerinin yüzde 80’ini yerinde görerek öğrendiğini sözlerine ekledi.










Son Güncelleme: 17.09.2017 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali ölçen 2017-09-18 08:33:18

Merhaba ben tarlada bir parça buldum müzeye verdim Selçuklulara ait olduğunu söylediler

banner165