Ses yarışmasına Çorum’dan katılım

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan...

20 Ekim 2014 Pazartesi 13:57
 Ses yarışmasına Çorum’dan katılım


Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 'Türk Müziği Bölge Birinciliği Yarışması'nda Samsun ekibi, 14-21 ve 22-29 yaş gruplarından oluşan kategorilerin 1'inci olarak Ankara'daki finallere katılmaya hak kazandı.


Gençlik Merkezleri arasında düzenlenen 'Türk Müziği Bölge Birinciliği Yarışması' Samsun'da yapıldı. Samsun'dan önce Erzurum'da yapılan yarışmalar, önümüzdeki günlerde de İstanbul, İzmir, Sivas, Şanlıurfa, Konya ve Zonguldak'ta da yapılacak. Bu bölgelerde birinci olanlar, Ankara'daki finallere katılmaya hak kazanacak.


14-21 ve 22-29 yaş grupları arasında yapılan 'solo kız ses', 'solo erkek ses', 'solo çalgı' ve 'toplu icra' kategorilerinde yarışan Samsun, Ordu, Giresun, Çorum, Amasya ile Tokat Gençlik Merkezleri, Türk sanat müziği sanatçısı Zekai Tunca, koro şefleri Dr. Cumhur Koca ile Necmi Kıran ve Samsun Koro Müdürü Kemal Yurt'tan oluşan jüriden en yüksek puanı almak için yarıştı. Yapılan yarışma sonrasında Samsun Gençlik Merkezleri, tüm kategorilerde 1'inci olarak Ankara'daki finale gitmeye hak kazandı.


Yarışma öncesinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, "Tarihimizin ve kültürümüzün güzel bir yansıması olan Türk müziğimizi genç nesillere sevdirmek, geleceğe aktarmak ve gençlerimiz arasında ortak bir şuur oluşturmak için bu yarışmaları düzenliyoruz. Her yıl düzenlenen Türk halk müziği yarışmalarımız bu yıldan itibaren, Türk sanat müziği ve geleneksel Türk müziğini de kapsama alanına alarak 'Türk Müziği Yarışmaları' olarak düzenlendi ve bundan sonrada böyle devam edecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Gençlik Merkezleri Genel Müdürlüğü olarak bu tür faaliyetlerimiz hızla devam edecektir" dedi.





(DHA)

Son Güncelleme: 20.10.2014 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165