Tarih kokan şehir

Osmancık Kültür Turizm Derneği Başkanı Sakin Karakaş’ın ilçe turizmine yönelik değerlendirmelerine destek geldiği bildirildi.

25 Temmuz 2013 Perşembe 13:26
 Tarih kokan şehir


Sakin Karakaş tarafından servis edilen habere göre, OSMİAD Başkanı Sakin Bilge, Osmancık Kültür ve Turizm Derneği’nin tespitlerine katıldığını belirterek, şu görüşlere yer verdi; “Osmancık bölgesinin turizm konusunda hassasiyetleri göz ardı edilmelidir. Türkiye genelinde kent turizminin önemli gelişmeler kaydettiği bir döneme girdik. Bu açıdan bütün kentler turizm ve kültür ile ilgili bütün verilerini etkin bir şekilde kullanma yarışına girdiler. Osmancık turizm ve kültür konusunda önemli verilere sahip her şeyden önce yaşayan bir Osmanlı kenti. Dünyada eşi bulunmaz mimari özellikteki Koyunbaba köprüsü, 7 bin yıllık Osmancık kalesi, Koca Mehmet Paşa Camii, Akşemseddin Camii, Adatepe mesire yeri ve yaylaları ve Sırık kebabı gibi eşsiz mutfak kültürü  ile birlikte Osmancık’ın turizmden hak ettiği payı alması gerekiyor. Osmancık’ta turizm yatırımcısı iş adamlarımızın beklentileri bilboardlarda Osmancık’ın tarihi ve kültürel değerlerine mutlaka yer verilmesi yönündedir. AB destekleri ile hazırlanan Karadeniz İpek yolu turizm koridoru konseptinde Osmancık mutlaka yer almalı. Yeşilırmak kalkınma birliğinin destekleri ile hazırlanacak olan Çorum tanıtım filminde Osmancık’ın kültürel değerlerinin özellikleri ile birlikte yer alması Çorum turizm hamlesini tamamlayacaktır. Akşemseddin ve Koyunbaba gibi değerleri ile birlikte inanç turizmi açısından da Osmancık önem arz ediyor. Turizmin gelecekte Osmancık’ta önemli bir istihdam kapısı olacağı ve OSMİAD olarak Çorum’un turizmde yönünü Osmancık’a çevirmesi gerektiği kanaatini taşıyoruz.”






Son Güncelleme: 25.07.2013 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.