Tiyatro Günü’ne coşkulu kutlama

27 Mart Dünya Tiyatro Günü, Çorumlu tiyatro sanatçılarının katıldığı özel bir programla kutlandı.

29 Mart 2015 Pazar 15:48
 Tiyatro Günü’ne coşkulu kutlama


27 Mart Dünya Tiyatro Günü, Çorumlu tiyatro sanatçılarının katıldığı özel bir programla kutlandı.


İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun ‘Nice Yıllara’ adlı oyununun öncesinde düzenlenen programın sunuculuğunu usta tiyatro sanatçısı Şahin Örgel ve Emine Örgel üstlendi.


Yazar Mustafa Arıkoğlu’nun, oyunculuk ve yönetmenlik alanında Çorum’un yetiştirdiği isimler olan Elvan Çek’in, Özgür Pehlivan’ın, Mustafa Taşkıran’ın ve Serhat Şahin’in tek tek sahneye çağrılarak duygu ve düşüncelerini paylaştıkları gecenin ortak mesajı “İyi ki tiyatro var.” oldu. Tiyatronun güzelliğinden ve gerekliğinden bahseden sanatçıların konuşmaları seyirciden büyük alkış aldı.


Çorum Devlet Tiyatrosu Müdürü İbrahim Yıldız, program sonunda yaptığı konuşmada “Sizler var oldukça, bu salonlar doldukça biz var olmaya devam edeceğiz. Bizi yalnız bırakmayın” diyerek Çorum’un sadece 21 ilde var olan bir nimete sahip olduğunu ve tiyatroya sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.


İstanbul Devlet Tiyatrosu Yönetmen Yardımcısı Nurhayat Boz’un 2015 Dünya Tiyatro Günü Bildirgesi’ni okumasıyla birlikte program sona erdi.


Defne Yalnız’a çiçek


Gecenin sonunda ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Defne Yalnız’a Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla çiçek takdim edildi.


Yalnız, çiçeğini Çorum Devlet Tiyatrosu Müdürü İbrahim Yıldız tarafından sahneye davet edilen Yazar Mustafa Arıkoğlu’nun elinden aldı.




Son Güncelleme: 29.03.2015 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.