Turizm stratejimiz belirleniyor

Çorum’un gelecekteki turizm stratejisini belirlemek amacıyla, Çorum Valiliği, Hitit Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm...

14 Nisan 2014 Pazartesi 12:11
 Turizm stratejimiz belirleniyor


Çorum’un gelecekteki turizm stratejisini belirlemek amacıyla, Çorum Valiliği, Hitit Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın paydaşlığı ile 18 – 19 Nisan tarihleri arasında “Hititlerin Başkentinde Kentsel Bellek ve Turizm” konulu sempozyum düzenlenecek.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılacak olan akademisyenler için 18 Nisan Cuma günü kültür gezisi düzenlenecek. Gezi kapsamında Alacahöyük ve Boğazkale’deki ören yerleri incelenecek.

19 Nisan Cumartesi günü saat 09.30’da Anitta Otel’de başlayacak olan sempozyumda da, Kültür Turizmi, Somut Olmayan Kültürel Miras, Doğa Turizmi ve Alternatif Turizm Olanakları konuları ele alınacak.

Alanında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilecek olan sempozyuma, Prof. Dr. Ahmet Ünal, Prof. Dr. Şiir Yılmaz, Prof. Dr. Nebi Özdemir, Prof. Dr. Menderes Suiçmez,  Prof. Dr. Sezer Korkmaz, Prof. Dr. Yaşar Erkan Ersoy, Prof. Dr. Gülen Elmas Arslan, Doç. Dr. Andreas Schachner, Doç. Dr. Atilla Engin, Doç. Dr. Merih Taşkaya, Doç. Dr. Nazmiye Erdoğan, Öğr. Gör. Yılmaz Sevgül, Yrd. Doç. Dr. Gül Güneş, Yrd. Doç. Dr. Ebru Z. Boyacıoğlu ve Dr. Önder İpek katılacaktır.

Çorum’un turizm potansiyelini değerlendirmek, turist ziyaretini ve konaklama sürelerini arttırmak, kültürel ve tarihi mirası korumak ve geliştirmek amacıyla düzenlenecek olan sempozyumun sonuç raporu ve sempozyum kitabının Çorum Turizm Master Planına önemli bir kaynak olması hedefleniyor.






Son Güncelleme: 14.04.2014 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165