Turizmde çeşitlilik şart

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin turizm çeşitliliği sağlayan projelerle kente katkı verdiğini açıkladı.

17 Eylül 2018 Pazartesi 12:43
Turizmde çeşitlilik şart

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’nin hayata geçirdiği projelerle Çorum’un turizm çeşitliliğine katkı verdiğini söyledi.

HİTÜ olarak 2016 yılında Dünya Güreş Şampiyonası organizasyonu, onu izleyen yıl Avrupa üniversiteler arası Futsal şampiyonası düzenleyerek kentin uluslararası sportif faaliyetleri yapabilecek kapasitede olduğunu gösterdiklerini belirten Alkan, Çorum’da turizmin gelişmesi, yerli ve yabancı turist sayısının artırılması için her kurumun görevini yerine getirmeye çalıştığını, üniversite olarak uluslararası sportif organizasyonlarını Çorum’a kazandırarak yerel turizme ve turizm çeşitliliğine destek verdiklerini ifade etti.

Oğuzlar’da OKA destekli proje tamamlandığında su sporları konusunda çok ciddi bir yol kat edeceklerini aktaran Rektör Alkan, “Üniversite hocalarımızın önemli bir bölümü teorik eğitimlerini üniversite dersliklerinde verdikten sonra uygulamalarını sahada yapmaya başladılar. Bu çalışmalar sonucunda ilimizin hemen yanı başında su kütlesi olan Obruk Barajı’nın 160 ayrı sulak alan içinde 17.’nci sırada yer aldığı bilgisini elde ettik. Ayrıca pek çok kuş türü de belirlendi. Bu bilgiler akademisyenlerin saha çalışmasının sonucudur. İlave olarak Obruk’un su sporları ile de değerlendirilmesi için çaba sarfediyoruz. Turizmin gelişmesi, turistlerin bir yerlere gelmesi için farklı destinasyonların ve bakış açılarının olması aşikr. Biz de üniversite olarak bu bakış açısıyla çalışmalarımızı ortaya koyuyoruz. Turizmde çeşitlilik şart.” dedi.

Son Güncelleme: 17.09.2018 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.