ÜNİVERSİTEMİZİN İLK KAZISI

Alaca’da bulunan Örükaya Barajı’nda incelemelerde bulundular.

17 Ağustos 2017 Perşembe 14:14
ÜNİVERSİTEMİZİN İLK KAZISI

Vali Necmeddin Kılıç, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile birlikte Alaca’da bulunan Örükaya Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Müze Müdürü Arkeolog Önder İpek ile kazı heyetinden akademisyenlerin bulunduğu inceleme ziyareti hakkında Çorum Valiliği’nin resmi twitır hesabından yapılan duyuruda, “M.Ö.100-200 yılları arasında inşa edilmiş Helenistik döneme ait İlimizin hazinelerinden biri olan Alaca İlçemizdeki Örükaya Barajındayız. M.Ö. 100-200 yılları arasında inşa edilen Genç Demir Çağ Helenistik dönemine ait Örükaya Höyüğü'nde incelemelerde bulunuyoruz. Milletvekilimiz Salim Uslu'nun projeksiyonu, gayretleri ve takibi ile başlatılan Örükaya kazı alanında incelemelerde bulunuyoruz.” İfadelerine yer verildi.



ÖRENCİK BARAJI TURİZME KAZANDIRILACAK

Hatırlanacağı üzere Çorum’un Alaca ilçesinde bulunan Roma dönemine ait Antik Örükaya barajının turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.



ÜNİVERSİTENİN YÜRÜTTÜĞÜ İLK KAZI ÇALIŞMASI

Örükaya köyünde bulunan Antik Örükaya Barajı’nın gün yüzüne çıkarılması için Çorum Valiliği ve Hitit Üniversitesi tarafından bölgede kazı çalışması başlatılacağı açıklanmıştı. Bölgedeki arkeolojik kazı çalışmaları Hitit Üniversitesi tarafından yürütülen ilk kazı oluyor. Alacahöyük, Şapinuva ve Hattuşa destinasyonunda yeni bir ziyaret noktası olarak turizme kazandırılması hedeflenen antik barajın yanı sıra bölgedeki höyük alanında kazı yapılıyor.  Arkeopark konseptinde yürütülmesi planlanan çalışmalar kapsamında bölgedeki doğal güzellikler tarihle buluşturulacak.


Son Güncelleme: 17.08.2017 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.