Vali sorunu çözdü

Alacahöyük’teki Hitit Barajı’nın aylardır bekleyen devir işlemi Vali Mustafa Çiftçi’nin devreye girmesiyle çözüldü.

09 Kasım 2018 Cuma 19:21
Vali sorunu çözdü

Hititler dönemine ait Anadolu’nun ilk barajı olma özelliği taşıyan ve koruma altına alınan Alacahöyük’teki Hitit Barajı’nın aylardır bekleyen devir işlemi Vali Mustafa Çiftçi’nin devreye girmesiyle çözüldü.

BAKANLIK YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Vali Çiftçi, bugün Hattuşa ve Alacahöyük ören yerlerini ziyaret ettikten sonra tarihi Hitit Barajı’nı inceleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy ve eski Musteşar Yardımcısı Mahmut Kocamese ile görüştü.

DEVİR PAZARTESİ GÜNÜ

Hitit Barajı’nın devir problemine dair görüşmenin sonunda olumlu netice alındı. Bakanlık yetkilileri 12 Kasım Pazartesi günü Hitit Barajı’nın Alaca Belediye Başkanlığı’na devri için onayın verileceğini açıkladı.

Hatırlanacağı üzere tarihi Hitit Barajı’nın rekreasyon projesi 6.7 milyon lira maliyetle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca tamamlanmış, ancak Alaca Kaymakamlığı veya Alaca Belediyesi’ne devir işlemi bir türlü gerçekleşmemiş, bölge bir türlü yerli ve yabancı turizme açılamamıştı.

REKREASYONDA NELER VARDI?

Alacahöyük Kazıları Araştırma Merkezi, misafirhane, kütüphane, sergi ve konferans salonu, satış büfeleri, yürüyüş bantları, otopark, Hitit arabalarıyla yapılabilecek geziler için yollar, baraj ve kazı alanları için seyir terasları, doğal tarım alanları, laboratuvar, atölyeler ve çalışma ofisleri gibi birçok sosyal tesisi içerisinde barındıran projenin tamamlanmasıyla ilk çağda Avrupa ve Ortadoğu’nun mitolojisini, dilini, dinini, siyasetini büyük ölçüde etkileyen Hititlerin en önemli yerleşim merkezleri arasında yer alan Alacahöyük'e gelen yıllık 35 bin dolayındaki turist sayısının 100 bine çıkarılması hedefleniyor. Hitit Barajı’nın yeni haliyle açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması planlanıyordu.

Son Güncelleme: 11.11.2018 00:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165