‘Yalancının İcadı’nı okudular

Eğitim, kültür ve sanat alanında her hafta en az bir program yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği...

23 Ekim 2014 Perşembe 11:34
  ‘Yalancının İcadı’nı okudular


Eğitim, kültür ve sanat alanında her hafta en az bir program yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi’nin bu haftaki etkinliği “Yalanın İcadı” adlı film okuması oldu. Yeni dernek merkezinde yapılan etkinlik ilgiyle takip edildi.


Hz.İsa’ya yalancı muamelesi yapılmış diyerek film yorumuna başlayan Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Başkanı Mahmut Tökel, “Yalanın hayatımızın her alanında hisseden bizler yalansız bir dünyayı kavramakta biraz zorlanabiliriz. Film bize esasen yalansız bir dünyayı değil, dürüst bir dünyayı sunuyor.”dedi.


“Anlamadığım şeylerden nefret ederim. İnsanoğlu anlaşılmayan her şeyden korkar, çekinir. Ölüm, hiçlikle dolu bir sonsuzluk değil, sevdiklerinle genç olarak beraber olacağın bir durum. Hırs ve ihtiras bir insanı kısa sürede her şeyi kazanan gibi gösterse de esas kaybetmenin insanı daha çok itibarsızlaştıracağını belirtiyor.”  diyerek film yorumunu bitirdi.


Osmancık Belediye eski başkanı Bekir Yazıcı ise, “aslında kimsenin yalan söylemediği bir durumda yaşarken çok zor durumlarda bulunan bir insanın yalan söylemeye başlamasıyla hayatının değişmesi aslında doğru yaşamanın gereksizliğini veriyor gibi bir duygu yaratması bakımından film eleştirilmelidir.” diye konuştu.


Osmancık Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatma Aksu Comba da, “bu filmde kader kavramını da çok şiddetli bir şekilde eleştirdiğini gördük. Tamamen seküler bir dünyanın öne çıkarıldığı bir film. İnsanların kahramanın etrafında toplanmalarının aslında duymak istediklerini bekliyorlar.” Dedi.


Osmancık Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Miray Çınar, “ Yalanın icadı aslında kapitalizmin sömürüsünden yani para ihtiyacından kaynaklanmaktadır.” diye konuştu.


Osmancık Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Ayşegül Alan da, “ Film aslında bir din eleştirisi üzerine kurulmuştur. Reklamların bizleri ne kadar etkilediği ve yönlendirdiği ve film endüstrisi üzerine bir eleştirisi vardı.” şeklinde yorumladı.



Son Güncelleme: 23.10.2014 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165